Opnames Deep Blue Sea begonnen

DBS2

Haaienfilms blijven het goed doen. Vorig jaar The Shallows en dit jaar 47 Meters Down. Een favoriete haaienfilm blijft voor mij toch ook wel Deep Blue Sea (zie ook onze IOAM Shark Week: Top 10 Haaienfilms) van regisseur Renny Harlin (Nightmare on Elm Street 4: The Dream Master, The Long Kiss Goodnight). Er wordt al jaren gesproken over een vervolg en nu lijkt die er eindelijk te komen, hoewel ik hier wel mijn bedenkingen bij heb.

De opnames zijn inmiddels begonnen en achter de camera staat Darin Scott (Amercian Horror House). In de hoofdrol zien we Michael Beach (The Abyss, Aquaman). In dit vervolg worden er weer experimenten uitgevoerd op grote haaien. Marine-experts hebben hier grote bezwaren op en als snel loopt de situatie uit de hand als de intelligente haaien ontsnappen.

Deep Blue Sea staat bij mij nog steeds hoog aangeschreven als een zeer vermakelijke film met een leuke cast en uitstekende effecten. Ik heb de film laatst nog een keer op blu-ray gezien en hij blijft goed. De nieuwe film staat overigens los van het origineel en wordt geproduceerd voor de Amerikaanse SyFy channel. Hier heb ik dan ook mijn bedenkingen bij. De zender heeft al in de loop der jaren heel wat haaienpulp op de markt gebracht, ik noem maar bijvoorbeeld de Sharknado filmreeks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.