Opnames World War Z 2 bijna van start

Afgelopen week werd bekend gemaakt dat de opnames van World War Z 2 in maart gaan starten. In het origineel uit 2013 zien we Brad Pitt in actie om een dodelijke epidemie tegen te gaan. Mensen veranderen in moordende zombies en het ziet er naaruit dat de mensheid ten onder gaat. Er is al jaren sprake van een vervolg, maar nu lijkt het dan toch te gebeuren.

World War Z is gebaseerd op het boek World War Z: An Oral History of the Zombie War van Max Brooks. In 2007 verwierf het productiebedrijf van Brad Pitt de filmrechten. In 2011 begonnen de opnames van het origineel, maar die verliepen niet helemaal soepel en het budget van de film werd flink overschreden. Gelukkig werd World War Z een financieel succes en werd er daarna ook gekeken naar de mogelijkheden voor een vervolg.

J.A. Bayona zou het vervolg gaan regisseren, maar is inmiddels vervangen door David Fincher, waarmee Brad Pitt al eerder heeft samengewerkt in Seven, Fight Club en The Curious Case of Benjamin Button. Beide heren kunnen het goed met elkaar vinden. Fincher is de afgelopen periode druk bezig geweest om het script te verfijnen en is nu klaar om met de opnames te beginnen.

Meer details zijn er op dit moment nog niet bekend, maar het zal nog wel even duren voordat deze big budget zombie film in de bioscoop verschijnt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.