Paul Darrow overleden (1941 – 2019)

Op 3 juni is acteur Paul Darrow, na een kort ziektebed, op 78-jarige leeftijd overleden. Darrow was vooral bekend voor zijn rol van Kerr Avon uit de Britse science-fiction serie Blake’s 7. Deze serie liep van 1978 tot 1981.

Paul Darrow werd op 2 mei 1941 geboren in Surrey, England. Hij ging studeren aan de Haberdashers Askes School en later aan de Royal Academy of Dramatic Art. Hier deelde hij een flat met de Britse acteurs Ian McShane en John Hurt. Hij vertolkte diverse rollen op toneel, maar maakte in de jaren ’60 de overstap naar televisie. Hij speelde verschillende rollen in The Saint (1962) en Doctor Who (1963). Zijn grote bekendheid kwam pas toen hij werd gecast voor de rol van Kerr Avon in de serie Blake’s 7 (1978). Ondanks de goedkope effecten had de serie een sterke cast en messcherpe dialogen. Bedenker Terry Nation baseerde de serie op verhalen van Robin Hood, Star Trek, The Dirty Dozen en klassieke westerns. Na twee seizoenen verliet hoofdrolspeler Gareth Thomas (1945 – 2016) de serie, waarna Paul Darrow de taak van leider op zich nam om de strijd aan te gaan met de Terran Federation. Na vier seizoenen kwam de serie abrupt tot een einde, waar fans na 38 jaar nog steeds niet over uit kunnen.

Darrow speelde na Blake’s 7 nog verschillende rollen in series als Doctor Who en Law & Order: UK. Darrow bleef het personage van Avon trouw, ook na het beëindigen van de serie. Hij leende zijn stem voor verschillende Blake’s 7 hoorspelen. De acteur kampte al geruime tijd met zijn gezondheid. In 2014 moesten beide benen worden afgezet. Ondanks dat bleef de acteur positief en was veel te horen op de radio. Ook bezocht hij nog regelmatig conventies en nam hij altijd tijd voor zijn fans. Vorig jaar overleed uit de serie ook al Darrow’s tegenspeelster Jacqueline Pearce (1943 -2018). Hieronder nog een foto van Paul Darrow met Glynis Berber, die in Blake’s 7 de rol van Soolin speelde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.