Plannen voor nieuwe Sheena: Queen of the Jungle

SheenaMet het succes van Wonderwoman wil iedere filmstudio een graantje meepikken. Millennium Films heeft laten weten dat er een reboot aankomt voor Sheena: Queen of The Jungle. Niet een echte superheld, maar wel een sterke onafhankelijke vrouw.

Bedacht door Samuel Maxwell ‘Jerry’ Inger zag Sheena zag het levenslicht in 1937 en werd daarmee het eerste vrouwelijke comic character met een eigen titel. Even als vergelijking, Wonderwoman kreeg pas in 1941 haar eigen comic. Het is overduidelijk dat die andere figuur uit de Jungle, Tarzan, de grote inspiratiebron is geweest voor Inger bij het bedenken van Sheena. Als wees wordt ze opgevoed door de wilde dieren uit de jungle, waarmee ze kan communiceren. Gewapend met messen, speren en pijl en boog beschermt ze de jungle en de dieren die daar leven en beleeft ze allerlei avonturen.

Naast comics verscheen Sheena: Queen of the Jungle als in 1955 als tv-serie met Irish McCalla (She Demons) in de hoofdrol. Ook op het witte doek hebben we Sheena: Queen of the Jungle mogen bewonderen. In 1984 spatte Tanya Roberts (The Beastmaster, A View to a Kill) van het scherm als de sexy Sheena. In 2000 werd met Gena Lee Nolin (Baywatch) nog een keer een poging gewaagd Sheena op de televisie te krijgen. Na twee seizoenen werd de serie stop gezet. .

Wie de nieuwe Sheena moet gaan spelen is niet duidelijk. De opnames staan voor 2018 gepland. Tot die tijd moeten we het doen met de nieuwe comic reeks van Dynamite Comics. Sheena serie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.