Prachtige poster Alita: Battle Angel

Ik steek niet onder stoelen of banken dat ik uitkijk naar de live-action verfilming van de manga Alita: Battle Angel. Begin volgend jaar verschijnt de creatie van Yukito Kishiro in de bioscoop. Niemand minder dan regisseur Robert Rodriguez en producent James Cameron hebben ervoor gezorgd dat Alita haar weg naar het witte doek heeft gevonden.

De eerste reeks van de populaire manga liep oorspronkelijk van 1990 tot 1995. Rodriguez’s film richt zich vooral op de eerste drie delen van die reeks. Daarna verschenen er nog een aantal series en nog steeds verschijnen er avonturen van het cyborg meisje Alita. Mocht de film een succes worden, dan zijn er dus nog genoeg verhalen om inspiratie uit te putten. Inmiddels is er nu ook een prachtige filmposter verschenen.

De zwaar beschadigde Alita wordt gevonden op een vuilnisbelt door de wetenschapper Ido. Ze kan zich niets herinneren van haar verleden, maar bezit wel dodelijke martial-arts skills. Ze wordt een premiejager en probeert achter haar ware identiteit te komen.

De film heeft een indrukwekkende cast met Rosa Salazar als Alita en Christopher Waltz als Ido. Verder zien we nog, Jennifer Connelly, Mahershala Ali, Ed Skrein, Jackie Earle Haley and Keean Johnson. Op 14 februari 2019 verschijnt Alita: Battle Angel in de bioscoop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.