Punisher niet op New York Comic Con

Frank Castel

Afgelopen week werd New York de NYCC (New York Comic Con) gehouden. Net als bij de San Diego Comic Con is dit ook een walhalla voor liefhebbers van comics, graphic novels, games, cosplay, films en series. Grote afwezige op de NYCC was The Punisher. Marvel en Netflix hebben besloten het panel voor de nieuwe serie te schrappen.

Die beslissing is genomen na de recente schietpartij in Las Vegas, waarbij een man vanuit zijn hotelkamer minstens 58 mensen doodschoot. Marvel en Netflix vonden het niet gepast om het panel door te laten gaan. In een gezamelijke verklaring stond het volgende.

We are stunned and saddened by this week’s senseless act in Las Vegas. After careful consideration, Netflix and Marvel have decided it wouldn’t be appropriate for Marvel’s The Punisher to participate in NYCC. Our thoughts continue to be with the victims and those affected by this tragedy.

Een mooi gebaar van beide bedrijven, de serie draait tenslotte om de gewelddadige ex-militair, Frank Castle (Jon Bernthal), die het recht in eigen hand neemt. Het is niet de eerste keer dat Netflix een release uitstelt. De serie Shooter werd maar liefst twee keer uitgesteld. De eerste keer na een schietpartij in Dallas en daarna in Barton Rogue. Het was de bedoeling om The Punisher nog dit jaar uit te brengen op Netflix, er was alleen nog geen datum bekend gemaakt.

De release van een andere vigilante film, Death Wish met Bruce Willis, is ook al opgeschoven. De studio geeft hiervoor alleen een hele andere reden. Ik kan het enigzins begrijpen dat studio’s een dergelijke beslissing nemen, maar ik denk niet dat het uitstellen van een film of serie de oplossing is om het geweld in Amerika tegen te gaan. Daarvoor moet toch echt iets anders veranderen in het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.