Quentin Tarantino wil R-rated Star Trek maken

Eerder werd al bekend dat Tarantino’s volgende film op 9-9-2019 zal verschijnen (precies 50 jaar na de beruchte moord op Sharon Tate) en zich zal afspelen rond het jaar 1969. Deze week kwamen er echter ook geruchten over de film die Tarantino hierna wil gaan maken naar buiten. Tarantino zou een voorstel hebben gedaan aan reboot-man J.J. Abrams die zowel de nieuwe Star Trek-films als de nieuwe Star Wars-films onder handen heeft genomen.

Voor fans van Star Trek en Tarantino zal dit nieuws even moeten bezinken. De stijl van Tarantino lijkt moeilijk verenigbaar met de cleane blockbuster sci-fi van Star Trek. Toch heeft Tarantino in het verleden al laten blijken dat hij een grote liefhebber van The Original Series is door de gedateerde effecten en de typische jaren 60 uitstraling. Of het een deel wordt in de huidige reboot-reeks of een opzichzelfstaande film is nog niet bekend, maar er is bevestiging dat Mark L. Smith (scenarist van The Revenant) momenteel werkt aan het script voor Tarantino’s Star Trek.

Eergisteren kwam dan ook nog het nieuws dat de film de beruchte R-rating gaat krijgen. Daarmee wordt het de eerste Star Trek film die hoger leeftijdsadvies krijgt dan PG-13.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.