Reboot Shaft voor Netflix

Shaft

Netflix is bezig met de opnames voor de reboot van de filmreeks Shaft, waarvan het origineel verscheen in 1971. Speciaal voor de opnames kwamen de verschillende Shaft acteurs bij elkaar. Shaft was een zeer succesvolle film uit het blaxploitation-genre.

Acteur Richard Roundtree (2e van rechts) speelde in het origineel de eigenzinnige privédetective Shaft. Hij speelde ook in het vervolg Shaft’s Big Score (1972) en Shaft in Africa (1973). Ook speelde hij mee in de gelijknamige tv-serie. In 2000 verscheen er een reboot van Shaft met Samuel L. Jackson (1e van rechts), waarin Roundtree ook nog een klein rolletje speelde. Jackson speelde in deze film de neef van Shaft.

In de nieuwe film speelt Jessie T. Usher de zoon van Jacksons Shaft. De film heeft voorlopig nog de werktitel Son of Shaft. Veel is nog niet bekend, alleen dat Usher een FBI-agent en cyber-expert is. Hij moet samenwerken met zijn vader, die de zaken op zijn eigen ouderwetse manier wilt aanpakken.

De nieuwe Shaft wordt geregiseerd door Tim Story (Fantastic Four, Ride Along) met een script van Kenya Barris. De film moet naar verwachting verschijnen halverwege 2019 op Netflix. Op de foto staat ook Isaac Hayes III (2e van links), de kleinzoon muzikant Isaac Hayes. Voor de filmmuziek de Theme from Shaft won hij zowel een Oscar, een Grammy Award als een Golden Globe won.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.