Reboot voor Candyman

Metro Goldwyn Mayer Pictures heeft deze week aangekondigd dat regisseur Jordan Peele (Get Out) de reboot van Candyman gaat produceren. De film wordt een vervolg op het origineel uit 1992. Candyman is onder fans van horror een echte cult klassieker. De film is gebaseerd op een kort verhaal Clive Barker, die we natuurlijk allemaal kennen als de schrijver van Hellraiser.

In het origineel gaan Helen Lyle en Bernadette Walsh op zoek naar uban legends. Als Lyle het verhaal hoort van de Candyman, raakt hij hierdoor geïnteresseerd. De legende gaat over de zoon van een slaaf, Daniel Robitaille (Tony Todd), die in 1918 op gruwelijke wijze wordt vermoord. Zijn hand werd afgehakt en daarna werd hij ingesmeerd met honing en doodgestoken door honderden bijen. Daarna werd zijn lichaam verbrand, maar volgens de legende keert Robitaille terug als je vijf keer Candyman roept voor de spiegel. Natuurlijk kan Lyle dit niet nalaten met alle gevolgen van dien.

Tony Todd keerde nog twee keer terug in de rol van de Candyman in Candyman: Farewell to the Flesh (1995) en Candyman: Day of the Dead (1999). Arrow heeft laatst de eerste Candyman opnieuw uitgebracht in een fraaie set. Jordan Peele houdt het voor Candyman alleen op produceren. De regie gaat naar Nia DaCosta (Little Woods). Verdere details zijn nog niet bekend, maar volgen hopelijk snel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.