Reboot voor Hellraiser

Er wordt al jaren gesproken over een reboot van Hellraiser, maar de laatste jaren verschenen er alleen maar slappe aftreksels. Deze films hadden maar weinig met het origineel te maken. Ook het laatste deel, Hellraiser: Judgement, viel erg tegen.

Hier gaat alleen verandering in komen, weet The Hollywood Reporter te vertellen. Spyglass Media Group gaat een bewerking maken van de horrorklassieker uit 1987. De film werd geschreven en geregisseerd door Clive Barker, maar hij verkocht de rechten aan een productiemaatschappij, omdat hij dacht dat de film nooit zou aanslaan. De vervolgen van de laatste jaren worden alleen gemaakt om die rechten niet te laten vervallen.

Een echte remake zou dus een verademing zijn. David S. Goyer schrijft het script voor een reboot. Hij schreef eerder films als Batman Begins, The Dark Knight en Blade. Verder is hij regisseur van de horrorfilm The Unborn. Goyer gaat de film ook produceren en hij heeft er zin in.

I’ve been fan of Clive’s work since the original Books of Blood paperbacks and The Hellbound Heart novella. Having the chance to reimagine Pinhead and the Cenobites for a new audience is a nightmare-come-true.

In het origineel valt Frank Cotton (Sean Chapman) ten prooi aan een mysterieuze puzzeldoos. Hij wordt onderworpen aan de meest extreme martelingen door Cenobites, een soort demonen, die onder leiding staan van Pinhead. De minnares van Frank, Julia (Clare Higgins), probeert hem terug te krijgen door mannen te verleiden en aan de puzzeldoos te voeren.

Laten we hopen dat de plannen voor de reboot nu echt worden doorgezet en dat we eindelijk weer eens kunnen gaan genieten van een echte Hellraiser.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.