Red Sonja een stapje dichterbij

Red Sonja

Al jaren wordt er gesproken over een nieuwe Red Sonja film en met de komst van schrijver Ashley Edward Miller lijkt er weer vaart te komen in het project. Miller is ingehuurd om een nieuw script te schrijven voor Robert E. Howard’s She-Devil With a Sword.

Een tijd geleden schreven we al over Red Sonja, maar toen was er nog geen scriptschrijver bekend. In 1985 werd Red Sonja al eens verfilm met Brigitte Nielsen in de hoofdrol. Ze werd bijgestaan door Arnold Schwarzenegger in de rol van Lord Calidor. Na de moord op haar familie is ze op zoek naar wraak en laat zich door geen enkele man de les lezen.

Het project kwam steeds niet van de grond, maar door het succes van Wonder Woman is Millennium Films toch gaan kijken naar de mogelijkheden om de schaars geklede roodharige furie weer op het witte doek te krijgen. Miller heeft al eerder scenario’s geschreven figuren uit het Marvel Universum, zoals Thor en X-Men: First Class. Marvel is jaren lang uitgever geweest van Red Sonja comics. Tegenwoordig verschijnen er nog steeds comics van Red Sonja bij Dynamite Comics.

Producenten Avi Lerner, Christa Campbell, Lati Grobman, Luke Lieberman, Mark Canton en Courtney Solomon hopen dat met de komst van Ashley Edward Miller het niet lang duurt voordat er weer een goeie sword-and-sorcery film in de bioscoop draait.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.