Regisseur remake Logan’s Run bekend

Logan's Run

Nadat verschillende regisseurs de reveu zijn gepasseerd is er nu eindelijk een keuze gemaakt wie de remake van Logan’s Run voor zijn rekening mag nemen. Het is Simon Kinberg, waarvan we binnenkort X-Men: Dark Phoenix kunnen zien. De scifi-klassieker Logan’s Run uit 1976 is gebaseerd op het gelijknamige boek van William F. Noland en George Clayton Johnson.

Logan’s Run speelt zich af in de 23e eeuw. De wereld is verwoest door oorlog, overbevolking en vervuiling. Een klein percentage van de bevolking leeft in een grote koepel, die is afgesloten van de buitenwereld. In deze utopische stad leeft men zonder problemen, maar duurt een mensenleven niet langer dan 30 jaar. De enige manier om je leven mogelijk te verlengen, is meedoen aan de Carrousel, een evenement waarbij je in aanmerking komt voor vernieuwing. Degene die niet mee willen doen, worden opgejaagd en gedood door een meedogeloze politiemacht, de Sandman. Een van de beste Sandmans is Logan, komt tot inkeer en slaat zelf op de vlucht.

Het origineel is inmiddels wel gedateerd, maar scenarist Peter Craig (The Hunger Games: Mockingjay, The Town) lapt het script op. De grootste verandering is dat de hoofdrol gespeeld gaat worden door een vrouw. In het origineel was dit acteur Michael York. Ik ben benieuwd of de titel hiermee ook gaat wijzigen, ik vind Logan namelijk een echte mannennaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.