Regisseur The Witch gaat voor remake Nosferatu

Al in 1922 joeg Nosferatu in de gelijknamige film bioscoopbezoekers de stuipen op het lijf. Als het aan regisseur Robert Eggers ligt gaat hij hetzelfde doen met de remake van deze klassieker. Egger heeft onlangs succes gehad met zijn bovennatuurlijke film The Witch.

Nosferatu is gebaseerd op het boek Dracula van Bram Stoker. In de klassieke horror film probeert de vampier, graaf Orlock, een nieuw onderkomen te vinden. Hij gebruikt hiervoor de makelaar Thomas Hutter. Orlock raakt echter in de ban van Ellen, de verloofde van Hutter.

Eggers is vereert om na zijn debuut film de remake van Nosferatu te mogen maken. Hij droomde hier al van kinds af aan van. In een interview zei hij hier laatst het volgende over.

It feels ugly and blasphemous and egomaniacal and disgusting for a filmmaker in my place to do ‘Nosferatu’ next. I was really planning on waiting a while, but that’s how fate shook out.

De regisseur geeft aan dezelfde toon aan te willen houden als in The Witch. Hij krijgt daarbij hulp van actrice Anya Taylor-Joy, waarmee hij al eerder heeft samengewerkt in de eerder genoemde The Witch. Na The Witch heeft Taylor-Joy het druk gehad met M. Night Shyamalan’s Split en natuurlijk het vervolg daarop; Glass. De twee zijn blij om weer samen te werken met elkaar. Verdere details over de invulling van de film zijn nog niet vrij gegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.