Release Death Wish wordt opgeschoven

Death Wish

Wat was ik blij met de trailer voor de remake van Death Wish. Eindelijk weer eens een keiharde vigilante film met Bruce Willis in de rol van Paul Kersey. Helaas wordt de release nu met enkele maanden uitgesteld. De film stond gepland voor eind november 2017. Nu moeten we rekening houden met maart 2018.

De reden voor het opschuiven is de overvolle filmagenda rond Thanksgiving in Amerika. Death Wish zou het moeten opnemen tegen de nieuwe Pixar animatie Coco, het politieke drama Chappaquiddick, de horror Polaroid en het misdaad drama Molly’s Game. Dat is tenminste één kant van het verhaal. Na de schietpartij in Las Vegas lopen de discussies weer hoog op over het wapenbeleid in Amerika. Misschien zit men nu niet te wachten op een kwade oude (witte) man die allerlei tuig neerknalt.

Toen in 1974 de originele Death Wish uitkwam was dat geen probleem. Charles Bronson speelde Paul Kersey, een zachtaardige architect. Als zijn vrouw en dochter slachtoffer worden van straatcriminelen slaan bij hem de stoppen door. Hij besluit wraak te nemen en veegt als vigilante de straten van New York schoon. De film van Michael Winner was een groot succes en er volgde nog vier delen. Het filmpubliek genoot ervan hoe het tuig werd omgelegd. Dat was toen ook niet zo vreemd, de misdaadcijfers in de stad waren hoog en mensen voelde zich niet veilig op straat.Voor regisseur Eli Roth (Hostel) ligt de zaak nu even anders. Heel jammerdat, om wat voor reden ook, er met de releasedatum is geschoven. Wat in een goed vat zit, verzuurt niet. Volgend jaar gaat Bruce Willis samen met Vincent D’Onofrio, Kimberly Elise, Mike Epps en Elisabeth Shue in de rebound voor Death Wish. Ik hoop dat de film een klein beetje de sfeer van de oude Death Wish kan terughalen en dat Paul Kersey niet veranderd in een nieuwe John McClane.

De releasedatum in onderstaande trailer is dus niet meer juist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.