Remake voor The Wild Bunch

In 1969 liet regisseur Sam Peckinpah ons kennis maken met het moderne wilde westen in The Wild Bunch. Deze klassieke western staat nog steeds hoog op mijn lijst met favoriete films. De manier van filmen van Peckinpah was destijds revolutionair. De regisseur liet actiescènes in slow motion zien en liet behoorlijk wat bloed vloeien op het witte doek. Mede daarom lag de filmmaker regelmatig in de clinch met de filmstudio’s.

Warner Bros. heeft Mel Gibson gevraagd om The Wild Bunch onder handen te nemen. Het origineel is bijna 50 jaar oud, maar staat nog steeds als een huis. De film vertelt het verhaal van het oude westen, dat baan moet maken voor de moderne tijd. Een aantal oude outlaws onder leiding van Pike Bishop (William Holden) willen nog een laatste slag slaan, voordat ze met pensioen gaan. De overal loopt uit op een bloedbad en de bende wordt gedwongen om te vluchten naar Mexico. Daar worden ze echter achterna gezeten door Deke Thornton (Robert Ryan), een ex-partner. Ernest Borgnine speelt de rol van Dutch Engstrom.

Net als Sam Peckinpah heeft Mel Gibson ook roerige tijden gehad in Hollywood. De acteur uit onder andere Mad Max en Lethal Weapon heeft zich meerdere malen bewezen als begenadigd regisseur. Hij gaat de remake van The Wild Bunch niet alleen regisseren, maar ook produceren en schrijven. Verdere informatie over het project in nog niet bekend. Wellicht dat de opnames volgend jaar van start gaan, maar Gibson heeft het voorlopig nog te druk met zijn Tweede Wereldoorlogsdrama, Destroyer.

Net als met de komende Halloween is het de vraag of een (moderne) remake of vervolg van een klassieker van een dergelijk kaliber nog enige toegevoegde waarde heeft. Ik heb daar mijn twijfels over, maar er wel voor open. Ondertussen zet ik het origineel nog maar een keertje op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.