Ridley Scott hoopt op derde Blade Runner

Blade Runner

Denis Villeneuve regisseerde vorig jaar Blade Runner 2049. Het vervolg op het origineel Blade Runner uit 1982. De film zag er visueel prachtig uit, had een goed verhaal en ook nog eens de medewerking van acteurs uit het origineel. Het aantal bezoekers viel alleen tegen en daarmee ook de verwachte boxoffice.

Toch heeft de regisseur van het origineel, Ridley Scott vertrouwen in een vervolg. Het mag duidelijk zijn dat Scott de smaak van vervolgen te pakken heeft, sinds hij met de Alien franchise aan de haal is gegaan. Onlangs gaf hij in een interview aan dat hij een nieuwe Blade Runner film wel ziet zitten..

I hope so. I think there is another story. I’ve got another one ready to evolve and be developed, so there is certainly one to be done for sure.

Het is nog steeds niet helemaal duidelijk waarom Blade Runner 2049 nou niet goed is ontvangen. Denis Villeneuve leverde een mooie film af, maar misschien haakte kijkers af op de speelduur van dik 163 minuten. Zelf regisseur Ridley Scott vond de speelduur: “fucking way too long”.

Er zijn de laatste tijd wel mindere films met een dergelijke looptijd en ik heb me er niet aan gestoord. Laten we hopen dat als er een vervolg komt we hier niet weer 35 jaar op moeten wachten.

Een gedachte over “Ridley Scott hoopt op derde Blade Runner”

  1. Na Covenant is mijn interesse is Scott compleet verdampt. Wat een aanfluiting. 2049 is er een meesterwerk bij, hoe lang die ook duurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.