Russell Crowe als Dr. Jekyll in The Mummy

Russell Crowe

Vanaf 8 juni draait The Mummy in de Nederlandse bioscopen. De film is het startschot voor het Universal Monster Cinamatic Universe, dat de strijd moet aangaan met het Marvel en DC Cinamatic Universe. De studio was in 2014 al voorzichtig begonnen met Dracula Untold.

Syfy Wire heeft net een nieuwe featurette online gezet. Naast Tom Cruise zien we Annabelle Wallis en Sofia Boutella, maar een belangrijke rol gaat naar Russell Crowe. Hij speelt Dr. Henry Jekyll, die aan het hoofd staat van de geheimzinnige organisatie Prodigium. Zoals ik het nu zie gaat het bedrijf de link worden tussen de verschillende Universal Monsters. Als The Mummy een succes wordt, dan volgen de andere monsters vanzelf. We hebben het dan over Frankenstein, The Invisible Man, The Wolf Man, Van Helsing en Creature from the Black Lagoon.

De klassieke monsters worden in een modern jasje gestoken en krijgen hun eigen film. Daarnaast is het de bedoeling om langzaam de monsters bij elkaar te brengen. Ik zie het maar als een Avengers of Justice League met monsters.