Salem’s Lot volgende Stephen King verfilming

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en dat geldt ook voor horrorliefhebbers James Wan en Gary Dauberman. Beide mannen stonden aan de wieg van The Conjuring Universe en richten nu hun pijlen op een nieuwe verfilming van Salem’s Lot. Dit vampierenverhaal werd al in 1975 geschreven door Stephen King. In 1979 werd het boek al voor televisie verfilmd door niemand minder dan Tobe Hooper. David Soul (Starsky and Hutch) speelde hierin de hoofdrol. Het is de bedoeling Wan en Dauberman de film gaan produceren. Daarnaast gaat Dauberman gaat aan de slag met het script.

In Salem’s Lot keert schrijver Ben Mears, na het overlijden van zijn vrouw, terug naar het dorp waar hij is opgegroeid. In het dorp sluit hij vriendschap met de leraar Matt Burke en Susan Norton, een net afgestudeerde jonge vrouw. Ben wil een boek schrijven over het Marstenhuis, een verlaten villa waar hij als kind een nare ervaring meemaakte. Het huis is recentelijk gekocht door twee mannen die er een antiekwinkel willen beginnen. Na de aankomst van de twee mannen beginnen dorpsbewoners te verdwijnen en op onverklaarbare wijze te sterven.

James Wan regisseerde onlangs Aquaman (2018), maar wordt vaak genoemd als producent van diverse horrortitels. Gary Dauberman kruipt later dit jaar in de regiestoel voor zijn debuut, Annabelle Comes Home. Daarnaast is hij de man achter de scenario’s van It: Chapter Two en The Nun. Meer details over het project zijn op dit moment nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.