Serie van Judge Dredd in ontwikkeling

Judge Dredd

“I am the Law”, brulde Sylvester Stallone met zijn scheve mond in 1995. Het was de eerste verfilming van de populaire Engelse comic Judge Dredd uit het 2000 A.D. Magazine. Ik ben dol op de comics en was destijds ook blij met de verfilming, maar alleen klopte er iets niet. Het lag niet aan Mega-City One, de stad zag er prachtig uit. Het kwam ook niet door de uniformen en motoren, die kwamen zo rechtstreeks uit de comic. De makers maakte de fout, door Judge Dredd zijn helm af te laten zetten. Daarnaast was de humor van acteur Rob Schneider volstrekt overbodig.

In 2012 kwam er een nieuwe film uit van Judge Dredd, met de simpele titel Dredd. Acteur Karl Urban speelde de hoofdrol. Hij zette een echte Judge neer die keihard optrad en zijn helm op hield. Helaas werd film geen financieel succes en de kansen op een vervolg waren snel verkeken. Toch waren er voldoende fans, waaronder Karl Urban zelf, die graag opnieuw de Judges in actie zouden zien komen.

Inmiddels zijn we wat jaartjes verder, maar nu lijkt het er toch van te komen. Geen film, maar een serie met als titel Judge Dredd: Mega-City One. Het is alleen niet duidelijk of we Karl Urban terug gaat komen als grimmige rechter, die alleen oog heeft voor de wet. Producent Jason Kingsley liet hierover het volgende weten.

We have had many conversations prior to this, about all sorts of things. He’s also very busy, a full-time professional actor. So we’re going to have some long and complicated conversations I would imagine, and we’ll see where we go. It’s too early to tell yet, but if we can use him and he’s available to us, then I think that would be absolutely brilliant. There’s always a possibility he will be busy, or that his schedule for other movies won’t allow- Basically, we don’t know at this stage.

De serie moet niet alleen de avonturen van Dredd volgen, maar ook die van andere Judges. Samen treden ze op als rechter, jury en beul. De enige manier om orde te scheppen in Mega-City One.

Mega-City One

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.