Spider-Man spin-off

Tom Hardy

Vanaf 6 juli draait de nieuwe Spider-Man: Homecoming in de Nederlandse bioscoop. Het is alweer de 3e reeks, nadat Sam Raimi in 2002 de superheld naar het grote scherm bracht. Ik kijk erg uit naar deze eerste Spider-Man film die zich afspeelt in het Marvel Cinematic Universe, maar ik verwacht geen uitschieter. Met Spider-Man zal Marvel de superhelden succesformule niet los laten. Toch heeft de studio laten zien dat een iets andere aanpak van een superheldenfilm goed kan uitpakken. Ik heb het dan over titels als Deadpool en Logan.

Binnenkort kunnen we hier Venom aan toevoegen. Sony Pictures heeft groen licht gegeven voor deze Spider-Man spin-off. De film wordt geregisseerd door Ruben Fleischer (Zombieland). In de hoofdrol zien we Tom Hardy (Mad Max: Fury Road en The Dark Knight Rises) als Eddie Brock. De acteur twitterde onlangs een foto van zichzelf in Venom-shirt. In Spider-Man 3 (2007) van Sam Raimi maakte we al eens eerder kennis met deze characters, maar dat pakte niet goed uit. Raimi liet zoveel personages de revue passeren dat de film chaotisch en onlogisch werd.

In de comics maakte we in 1988 voor het eerst kennis met Venom, die toen nog niet die naam had. Peter Parker, alias Spider-Man, kreeg het gitzwarte pak tijdens de Secret Wars. Eenmaal terug op aarde merkte hij dat het pak een levend wezen was Dit buitenaardse symbiont wilde niets liever dan met zijn drager samensmelten. Met veel moeite wist Peter zich van het pak te ontdoen, dat later een nieuwe drager vond in de vorm van Eddie Brock. In de comics zijn Spider-Man en Venom onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, maar deze film gaat zich niet afspelen in het Marvel Cinematic Universe. Dit is natuurlijk een rechten kwestie tussen Marvel en Sony.

We moeten afwachten wat Sony er van gaat maken. Het is nog niet bekend waar de film over gaat, maar de kans is groot dat het een R-rated film gaat worden. De studio verwacht dat deze eerste Spider-Man spin-off een succes gaat worden, want de volgende is ook al aangekondigd, namelijk Black Cat en Silver Sable. Lezers van de comics weten dan vast wel waar ik het over heb, maar daarover een andere keer meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.