Stephen King’s The Tommyknockers krijgt een remake!

Stephen King is hot. Andrés (Andy) Muschietti bracht met zijn remake van Stephen King’s IT wereldwijd meer dan 700 miljoen Dollar in het laatje en dat op een budget van 35 miljoen Dollar. Het is dan ook niet heel erg gek dat in Hollywood wordt gekeken naar andere verhalen van King om te gaan verfilmen of om eerdere verfilmingen een nieuwe kans te geven. Want laten wij eerlijk zijn, veel verfilmingen van Stephen King zijn eigenlijk niet zo goed. We hebben het hier over meer dan 40 verhalen van King die al eerder zijn verfilmd. Noem maar eens meer dan 10 die je zijn bijgebleven. Inderdaad..

Als tiener zag ik veel Stephen King verfilmingen en keek deze ook met veel plezier. Wat altijd opviel was wel het niveauverschil tussen bepaalde films. Dan zag ik bijvoorbeeld het fantastische Carrie van Brian De Palma, maar keek daarna The Mangler dat gewoon een slechte Tobe Hooper film is. En dan te bedenken dat de eerst genoemde film wél een remake kreeg en niet het zeer matige The Mangler! Gelukkig bleek de remake van Carrie voor iedereen een grote teleurstelling, maar al eerder pakte een dergelijk besluit niet goed uit. Stephen King was bijvoorbeeld bij lange na niet tevreden over Stanley Kubrick’s verfilming van The Shining en besloot dat deze, vaak genoemd als een van de grootste horrorfilms aller tijden, een remake verdiende. De mini serie die daarop volgde haalde bij lange na niet het niveau dat Kubrick wel wist te bereiken en nog altijd als iemand het heeft over ‘The Shining’ dan zien wij toch altijd de manische kop van Jack Nicholson.

Maar er zijn genoeg Stephen King verfilmingen waar iedereen het over eens is dat een remake niet zou misstaan, zoals bijvoorbeeld de miniserie The Tommyknockers uit 1993. Hoewel erg succesvol toen, is toch wel duidelijk dat het beter had gekund, zeker wanneer je het boek hebt gelezen. Niemand minder dan Insidious regisseur James Wan heeft zich aangediend om deze film te gaan regisseren! Ik kan mij geen beter regisseur bedenken die hiervan een succes zou kunnen maken. Ik ben heel benieuwd hoe zijn visie zal zijn op het verhaal waarbij een gas uit een neergestort ruimteschip mensen doet veranderen naar gewelddadige wezens.

Het is nog onduidelijk of wij hier te maken hebben met een verfilming die in de bioscoop zal komen of deze gereed wordt gemaakt voor streaming. Zodra wij hier meer over weten hoor je het van ons!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.