Steven Seagal terug als Nico Toscani?

Steven Seagal

Toen ik van de week mijn recensie schreef voor Out for Justice keek ik nog even onder Steven Seagals naam op IMDb. Tot mijn grote verbazing zag ik daar Above the Law 2 staan. Zou Steven Seagal, na bijna 30 jaar, terugkeren in zijn debuutrol als Nico Toscani?

Ik weet niet precies hoe ik me dit voor moet stellen. Laat ik voorop stellen dat ik Above the Law (of Nico) nog steeds een van de beste actie films vind uit de jaren 80. Het is de reden waarom ik de acteur trouw volg, ondanks dat ik de afgelopen jaren keer op keer ben teleurgesteld. De kwaliteit van zijn films vanaf Exit Wounds is toch echt wel naar beneden gegaan en de Nico Toscani uit 1988 kan nu ongeveer drie keer in de Nico Toscani van tegenwoordig. Ik weet niet of Steven Seagal hier goed aan gaat doen.

In het origineel speelt Seagal de rol van Nico, die na zijn baan bij de CIA is gaan werken als politieagent in Chicago. Tijdens een routine klus om een drugsbende op te rollen stuit hij op een internationale samenzwering. Hij moet het samen met zijn partner Delores Jackson (Pam Grier) opnemen tegen de gevaarlijke Kurt Zagon (Henry Silva) waar hij het al eens eerder mee aan de stok heeft gehad.

Steven Seagal was toen zelf nog volop in actie te zien. Afgelopen week heb ik met tranen in mijn ogen naar de actiescènes uit Kill Switch (2008) zitten kijken. Het is zo duidelijk dat de actiescènes door een slecht lijkende stand in worden gedaan. De montagekamer doet de rest en zijn best om het moeilijk en nors kijkende gezicht van Seagal er tussen te monteren. Je zou toch denken dat de actiester nog wel wat meer in zijn mars zou moeten hebben.

Het is alweer een tijdje stil rondom het project, maar Seagal heeft aangegeven dat hij de film wil gaan produceren via Steamroller Productions, samen met Woodie Mister. Over het verhaal en wie de film moet gaan regisseren is nog niets bekend. Mocht de film er van komen, dan ga ik die ongetwijfeld zien of kopen, met een sprankje hoop dat het een ouderwetse bottenkraker gaat worden.

2 gedachten over “Steven Seagal terug als Nico Toscani?”

  1. dit is inderdaad zo steve Seagal zijn andere films niet zo goed meer zijn ik zag hem graag spelen in zijn films ik ben dan ook fan van actie films en de acteurs die er in spelen. de films hebben in de jaren 80 en 70 actie helden voorgebracht sommige waren niet enkel in een roll maar konden ook andere rollen aan. ik denk maar aan sommige die er niet meer zijn en andere die nu een hoge leeftijd bereikt hebben. daar zijn er nog die nog steeds actief zijn in de film. maar ook dan sommige van hun toch zeker wat films die ik wel goed vond. maar jammer dat steve na dat hij wat aangekomen is en of het zijn leeftijd daardoor is dat zijn films van minder kwaliteit zijn? ja hij is niet de enigste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.