Superman, maar dan anders – trailer Brightburn

Met de trailer van Avengers: Endgame zou je bijna vergeten andere trailers te kijken. Dit weekend verscheen de trailer voor Brightburn. Het lijkt op een superheldenfilm, maar gaat vervolgens een hele andere kant op. De trailer lijkt veel overeenkomsten te hebben met Superman, maar Brightburn gaat niet over een nobele held in een blauw pak met rode cape.

De film is een idee van regisseur James Gunn (Guardians of the Galaxy vol. 1 en 2), die eerder dit jaar door Disney op staande voet werd ontslagen vanwege oude tweets. Het idee van Brightburn is afkomstig van James Gunn, zijn broer Brian en neef Mark. De laatste twee schreven het script. Net als bij Split en Glass wordt het superheldengenre op z’n kop gezet. Over het project vertelde James Gunn een tijdje geleden al het volgende.

About a year ago my brother Brian, my cousin Mark, director David Yarovesky, producer Simon Hatt and I started coming up with an idea for a horror film that excited me in a way nothing outside of Guardians has in years – it was personal, and different, and perfectly suited for our times. And, yes, terrifying.

Brightburn gaat over een echtpaar, gespeeld door Elizabeth Banks en David Denman, die een buitenaards kind adopteren. Het jongetje is in een ruimteschip neergestort op aarde. Tot zover de link met Superman, maar dan lijkt het toch allemaal de verkeerde kant op te gaan. Was het wel verstandig om een buitenaards kind te adopteren?

James Gunn gaat de film niet regisseren, die taak ligt in handen van David Yarovesky. Brightburn draait vanaf eind mei 2019 in de Nederlandse bioscoop.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.