Takashi Miike verfilmt manga

Blade of the Immortal

De Japanse regisseur Takashi Miike is voornamelijk bekend van zijn Yakuza epos Ichi, The Killer. De filmmaker zit alleen niet stil, want op het 70ste Cannes Film Festival presenteert hij zijn 100ste film, Blade of the Immortal.

Het verhaal speelt zich af in het oude Japan en volgt de avonturen van Manji (Takuya Kimura), een samoerai met een bijzondere kracht. Manji lag ooit dodelijk gewond op een slagveld, toen hij van een mysterieuze vrouw heilige bloedwormen kreeg toegediend. Vanaf dat moment is hij onsterfelijk. De beestjes zorgen ervoor dat de wonden van Manji genezen en dat zelfs afgehakte lichaamsdelen weer aangroeien na een gevecht. Hij wordt ingehuurd door het jonge meisje Rin (Hana Sugisaki). Ze wil dat Manji wraak neemt op de moordenaars van haar ouders.

De film is gebaseerd op de gelijknamige manga van Hiroaki Samura, die in Amerika tussen 1993 en 2012 werd uitgegeven door Dark Horse Comics. De manga viel op door de bijzondere tekenstijl, die afwijkt van de traditionele manga. Hiroaki Samura schetst zijn comics in plaats van te voorzien van een strakke lijn. Van de manga is ook een 13-delige anime verschenen, maar nu is het de beurt aan Takashi Miike om dit alles om te zetten in live-action. Miike heeft al behoorlijk wat ervaring opgedaan met zijn 13 Assassins. Ik denk wel dat Blade of the Immortal zijn origineelste film zal worden, maar ik verwacht wel snelle montages, vette actie en liters bloed. Als dan ook nog eens de verhaallijn van de manga wordt aangehouden zitten we wel goed. De regisseur neemt met zijn 140 minuten in ieder geval de tijd om het verhaal te vertellen.

De film wordt later dit jaar uitgebracht in Amerika en dan maar hopen dat Nederland snel volgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.