Ted Bundy blijft boeien

Zelfs dertig jaar na het voltrekken van zijn vonnis blijft de naam Ted Bundy regelmatig opdagen in de media. De seriemoordenaar werd op 24 januari 1989 geëlektrocuteerd in de Florida State Prison. Enkele dagen geleden is de documentaire reeks, Conversations with a killer: The Ted Bundy Tapes, op Netflix gezet. Die laten we even achterwege en richten onze aandacht op de nieuwste film over één van Amerika’s beruchtste seriemoordenaars.

In Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile speelt acteur Zac Efron in de rol van Ted Bundy. Zijn vriendin, de alleenstaande moeder, Liz Kloepfer wordt neergezet door Lily Collins. In de trailer lijkt de relatie tussen de twee centraal te staan. Ze ontmoeten elkaar en lijken het perfecte stel te vormen. Totdat Ted wordt gearresteerd en beschuldigd van een reeks afgrijselijke moorden. Liz wordt overvallen door emoties. Kloppen de beschuldigingen en heeft ze hier nooit iets van gemerkt of misschien toch wel?

Vanwege de mededeling ‘inspired by true events’ zal regisseur Joe Berlinger (Book of Shadows: Blair Witch 2) wel wat overlaten aan zijn eigen intepretatie. Berglinger is ook verantwoordelijk voor de eerder genoemde documentaire reeks op Netflix en een heleboel andere true crimes. De film krijgt een andere aanpak. In de flitsende trailer wordt Bundy neergezet als een nationale bekendheid, dit is het gevolg van alle media-aandacht die de zaak heeft gehad en nog steeds krijgt. Voor de slachtoffers en nabestaanden moet dit toch wel moeilijk zijn.

Naast Zac Efron en Lily Collins zien we nog Kaya Scodelario, John Malkovich, Jeffrey Donovan, Dylan Baker, Haley Joel Osment en Jim Parsons. Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile wordt momenteel getoond op het Sundance Film Festival, maar heeft nog geen officiële releasedatum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.