Televisie serie “V” wordt film

Er zijn maar weinig tv-programma’s waarvoor ik op mocht blijven in mijn jeugd, maar één daarvan was de science fiction serie “V”. Een spannende mini-serie geschreven en geregisseerd door Kenneth Johnson. In de serie landt een buitenaards ras, in eerste instantie met goede bedoelingen, op onze aarde. Ze lijken op mensen, maar zijn in werkelijkheid reptielen, die de aarde willen overnemen.

De serie was in 1983 een enorm succes en als snel volgde een tweede mini-serie en later nog eens een tv-serie. In 2009 kreeg de serie een reboot van twee seizoenen, maar werd daarna stopgezet. Er is nog steeds interesse in de serie want afgelopen week maakte Desilu Studios bekend dat er een big budget film gaat komen die gebaseerd is op de serie. Als de film een succes is, kan er zelfs een trilogie komen. Goed nieuws is dat Kenneth Johnson verbonden is aan het project als schrijver, regisseur en producent. De bedenker van het origineel had het volgende te vertellen.

We are delighted to team up with Desilu to bring the timeless – and timely – story of resistance against tyranny into the 21st century. V will be the first of a cinematic trilogy which will tell the full epic tale in the manner I always envisioned.

De serie was in 1983 spraakmakend en trok vele kijkers. De reboot uit 2009 zag er goed uit, maar inmiddels zijn we weer 10 jaar verder en moet het bezoek van The Visitors er helemaal spectaculair uitzien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.