The Beguiled remake van Sofia Coppola

Beguiled

In 1971 besloot Clint Eastwood onder leiding van Don Siegel de western eens op een hele andere manier te benaderen. Het resulteerde in de film The Beguiled, gebaseerd op de gelijknamige roman van Thomas P. Cullian. Een broeierig psychologisch drama met hier en daar zelfs wat horror elementen. Toen ik de film voor het eerst zag, moest ik toch wel even omschakelen om Eastwood niet te zien als de zwijgzame man zonder naam.

Inmiddels draait de remake van de film sinds deze week in de bioscoop. Sofia Coppola staat in deze versie van The Beguiled achter de camera. De hoofdrollen worden vertolkt door Colin Farrell, Nicole Kidman, Kirsten Dunst en Elle Fanning.

Net als het origineel speelt de film zich af aan het einde van de Amerikaanse Burgeroorlog. In de buurt van een meisjeskostschool wordt de gewonde Union-soldaat John McBurney gevonden. Hij wordt meegenomen naar de kostschool en laat zich goed verzorgen. De dames zijn op hun eigen manier onder de indruk van de soldaat, maar op een gegeven moment slaat de sfeer om.

Ik ben benieuwd of Sofia Coppola dezelfde dreigende sfeer kan creëren, zoals Don Siegel. The Beguiled is een duister verhaal vol met onderdrukte seksualiteit en laat zien dat niet altijd de mannen de touwtjes in handen hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.