The Haunting of Hill House komt terug

Vorig jaar was The Haunting of Hill House een van de meest besproken series op Netflix. Via een korte teaser heeft Netflix aangekondigd dat er in 2020 een nieuw seizoen komt van de succesvolle drama-horrorserie. De trailer laat het nog niet zien, maar inmiddels is bekend dat het tweede seizoen de titel The Haunting of Bly Manor krijgt.

Het eerste seizoen was een redelijk mooi afgerond verhaal. Bedenker en showrunner van de serie, Mike Flanagan, had nog het idee om het eerste seizoen te eindigen met een cliffhanger, maar tijdens het maken is hij daar vanaf gestapt. In het tweede seizoen krijgen we dus een nieuw huis en nieuwe bewoners te zien. Samen met Trevor Macy heeft Mike Flanagan een nieuwe deal gesloten met Netflix en kan er begonnen worden met de ontwikkeling van het tweede seizoen.

Verdere details over het verhaal ontbreken, maar het ziet er naar uit dat The Haunting of Bly Manor is gebaseerd op het boek The Turn of the Screw van Henry James. Het boek werd al in 1898 gepubliceerd en is een gotisch horror verhaal over een gouvernante die met twee kinderen in een afgelegen huis woont, waar het lijkt te spoken. The Haunting of Hill Hause was tevens gebaseerd op het gelijknamige boek van Shirley Jackson. Dit boek verscheen in 1959.

Het nieuwe seizoen wordt exclusief ontwikkeld door de productiemaatschappij van Flanagan en Macy, Intrepid Pictures. Het enige nadeel is dat we er nog wel even op moeten wachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.