The Punisher krijgt eigen serie op Netflix

Punisher

The Punisher is altijd een van mijn favoriete Marvel figuren geweest. Frank Castle is tijdens een familie picknick met zijn gezin getuige zijn van een maffia moord. Het hele gezin wordt vermoord, maar Frank overleeft de aanslag. Vanaf die dag gaat hij de strijd aan met de georganiseerde misdaad, vastbesloten om de onderwereld uit te roeien. In 1974 verscheen The Punisher voor het eerst in de comic The Amazing Spider-Man #129. Ook op het witte doek hebben verschillende acteurs vorm gegeven aan de vigilante uit het Marvel Universum.

Ik ben nog altijd zeer te spreken over The Punisher (1989) met Dolph Lundgren. Van alle Punishers blijf ik hem de beste vinden. In The Punisher (2004) nam Thomas Jane de rol op zich, maar was niet zo overtuigend als Lundgren. Een stukje beter was toch wel Ray Stevenson in Punisher Warzone (2008). Toen werd het stil rond Frank Castle, totdat Netflix met het tweede seizoen van Daredevil van start ging.

In deze serie wordt de Punisher gespeelt door Jon Bernthal (The Walking Dead, The Accountant). De populariteit van het personage sloeg zo aan dat Netflix al snel plannen maakte om The Punisher zijn eigen serie te geven. Het was lange tijd onbekend wanneer de serie in première zou gaan, totdat regisseur Dearbhla Wals per ongeluk het volgende vertelde in een interview met The Hollywood Reporter.

I’ve directed one other time that hasn’t been aired yet, which was an episode for the new Marvel series The Punisher, which I did just before Christmas, but it’s not airing until November.

De release van The Punisher past goed in het schema van Netflix. De eerste seizoenen van Luke Cage en Jessica Jones kwamen uit in de maanden oktober en november. Het geeft kijkers ook genoeg tijd om eerst even kennis te maken met de nieuwe team-up serie The Defenders. Vanaf 18 augustus gaat deze nieuwe serie met Jessica Jones, Daredevil, Luke Cage en Iron Fist in première. Hiermee speelt Netflix goed in op de behoefte van superheldenliefhebbers.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.