Thor: Ragnarok regisseur in gesprek over Akira

Akira

Er wordt al een tijd gesproken over de verfilming van de wereldberoemde anime Akira. De Amerikaanse site Deadline zegt nu dat regisseur Taika Waititi vooraan in de rij staat om de film te gaan regisseren. Eerder werden grote namen genoemd als George Miller (Mad Max), Christopher Nolan (Inception) en Jordan Peele (Get Out). De gesprekken kunnen wel eens in een stroomversnelling komen als Waitit’s laatste film, Thor: Ragnorak, een groot succes gaat worden.

Het wordt wel tijd dat iemand aan de slag gaat met de verfilming van deze anime, die gebaseerd is op de gelijknamige manga van schrijver en tekenaar Katsuhiro Ôtomo. De animatiefilm uit 1988 werd overigens ook door hem geregisseerd en is momenteel te bekijken op Netflix. Akira heeft in de loop der jaren een cultstatus verworven en is van grote invloed geweest op de populariteit van Japanse strips en tekenfilms in Amerika en Europa. De film vertelt het verhaal van Kaneda, leider van een motorbende in Neo-Tokio. Zijn vriend Tetsuo wordt na een wilde achtervolging met een rivaliserende bende gearresteerd en als proefkonijn gebruikt bij een geheimzinnig militair project. Hij krijgt paranormale gaven, die hij niet in bedwang kan houden. Zijn vriend Kaneda wil hem koste wat het kost helpen, maar is dat nog mogelijk.

Het is dus afwachten wat Thor: Ragnorak gaat doen. Er is in ieder geval weer wat hoop op een live-action verfilming van Akira. Na de tegenvallende cijfers van Ghost in the Shell zag ik de verfilming van andere populaire manga’s en anime’s verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.