Toch reboot voor Friday the 13th

In 1978 inspireerde de film Halloween schrijver Victor Miller en regisseur Sean S. Cunningham tot het maken van Friday the 13th. In 2018 lijkt het succes van de nieuwe Halloween filmmakers opnieuw te inspireren en laaien de speculaties voor een reboot weer op.

Bloody Disgusting en The Hollywood Reporter geven aan dat de kans groot is voor een nieuwe Friday the 13th. LeBron James’ SpringHill Entertainment en Vertigo Entertainment willen de franchise nieuw leven gaan inblazen. Het wordt geen gemakkelijke klus, want over de loop der jaren zijn de distributierechten erg verdeeld.

De productiemaatschappijen SpringHill Entertainment en Vertigo Entertainment willen met de originele scriptschrijver Victor Miller aan de slag voor een reboot. Miller bezit de rechten van het verhaal van de eerste film, hierin is de iconische Jason Vorhees met zijn kenmerkende hockey masker nog niet te zien. De rechten voor Jason Voorhees liggen bij de regisseur van het origineel Sean S. Cunningham. De vraag is nu of iedereen met elkaar wil gaan samenwerken voor een succesvolle reboot of elkaar in de haren gaan zitten en het allemaal willen gaan uitvechten in de rechtbank.

Friday the 13th was in 1980 een groot financieel succes. In totaal zijn er inmiddels twaalf Friday the 13th films uitgebracht, waaronder een cross-over met A Nightmare on Elm Street en een wat minder succesvolle reboot in 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.