Toch reboot voor Hellboy

Hellboy

Eerder dit jaar kregen de fans van Hellboy een grote teleurstelling voor hun kiezen. Guillermo del Toro bracht het nieuws zelf naar voren via Twitter. Er zou definitief geen vervolg komen op zijn Hellboy (2004) en Hellboy: The Golden Army (2008).

Deze week maakte Mike Mignola, bedenker, schrijver en tekenaar van Hellboy, via Facebook bekend dat er nu toch een reboot gaat komen van de Rode Duivel. De hoofdrol wordt vertolkt door David Harbour (Stranger Things).

Regisseur Neil Marshall (The Descent, Game of Thrones) moet de reboot gaan regisseren. Ik vind het wel jammer dat Ron Perlman wordt vervangen door David Harbour, die momenteel de rol speelt van sheriff Jim Hopper in de populaire Netflix-reeks Stranger Things. Het goede nieuws is dat het wel een R-rated reboot gaat worden.

De film krijgt voorlopig als werktitel Hellboy: Rise of the Blood Queen. Verder worden er nu gesprekken gevoerd om het project op te pakken. Het script is afkomstig van Andrew Cosby, Christopher Golden en Mike Mignola zelf. Het geeft mij altijd een veilig gevoel als de bedenker zelf nog een beetje de touwtjes in handen heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.