Toekomst Akira live-action verfilming onzeker

Akira

Ik had Ghost in the Shell graag wat meer succes gegund. Ik mijn recensie was ik erg te spreken over de live-action verfilming van de populaire manga en anime, maar volgens Paramount Pictures doet de film het niet goed. De film heeft momenteel een wereldwijde opbrengst van ongeveer $124 miljoen, terwijl de kosten voor het maken rond de $ 110 miljoen lagen. De studio geeft de schuld aan de problemen die ontstonden toen actrice Scarlett Johansson werd beschuldigd van whitewashing. In de film speelt Johansson de rol van een Aziatische politievrouw. Hierdoor werd het publiek wat afwachtend en de recensies, die na de première verschenen, hebben ook niet echt geholpen.

De vraag is nu wat dit nieuws doet met de ontwikkeling van andere manga/anime projecten. Er wordt namelijk al tijden gesproken over een live-action verfilming van de manga Akira van schrijver en tekenaar Katsuhiro Otomo. De gelijknamige anime uit 1988 heeft inmiddels een cultstatus en heeft een grote invloed gehad op de populariteit van Japanse strips en tekenfilms in Amerika en Europa.

Warner Bros. heeft de rechten voor een live-action van Akira al sinds 2008 in haar bezit. De afgelopen jaren zijn er heel wat speculaties geweest over mogelijke regisseurs en acteurs, die zich aan het project willen verbinden. Op dit moment wordt Get Out regisseur Jordan Peele genoemd, die zich aansluit bij andere kandidaat-regisseurs Daniel Espinosa (Life) en David Sandberg (Lights Out).

In 2017 en 2018 kunnen we nog een aantal manga en anime live-action verfilmingen verwachten, zoals Death Note en Battle Angel Alita. Ik ben benieuwd of bij deze films ook de term whitewashing gaat vallen. Akira’s bedenker Katsuhiro Otomo maakt het niet zoveel uit, hij geeft aan dat de makers niet bang moeten zijn om dingen te veranderen. Hij ziet liever een originele interpretatie van zijn manga, dan een straight-up remake.

Akira anime

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.