Trailer Battle Angel Alita

BAA

In Japan noemen ze haar Gunnm, maar in Amerika en Europa heet ze Battle Angel Alita. James Cameron (Terminator, Titanic) is al jaren fan van de manga en anime en heeft zelfs de rechten weten te bemachtigen voor de verfilming. Hij was zelfs van plan om zelf achter de camera te kruipen. Helaas is de regisseur de laatste jaren te druk bezig met zijn Avatar.

Na de manga en de OVA (Original Video Animation) komt er nu dus eindelijk een live-action film van Battle Angel Alita met Robert Rodriquez (From Dusk Till Dawn, Planet Terror, Sin City) als regisseur. Ik hoop dat hij mij niet teleurstelt, want Battle Angel Alita is al jaren mijn favoriete manga. Het kan met Rodriquez alle kanten opgaan.

De trailer is vorige week vrijgegeven. Hierin zien we actrice Rosa Salazar in de rol van Alita. Ook zien we Christoph Waltz, Michelle Rodriguez, Jennifer Connely en Ed Skrein. De personages in de trailer zien er goed uit. Battle Angel Alita speelt zich af in de toekomst en gaat over een cyborg meisje (Salazar), dat gevonden wordt op een vuilnisbelt door Dr. Dyson Ido (Waltz). Een groot gedeelte van haar lichaam is vernietigd, maar haar brein is nog intact. Ido weet haar op te knappen en noemt haar Alita. Ze is haar geheugen kwijt, maar samen met Ido gaat ze op zoek naar haar mysterieuze verleden.

Het ziet er naar uit dat de film de verhaallijn volgt uit de eerste twee manga’s van Yukito Kishiro en de OVA. Alita is volledig CGI en heeft ogen die zo uit een Snapchat filter komen. Toch kijk ik toch ontzettend uit naar deze film, die vanaf 19 juli in de Nederlandse bioscoopzalen moet gaan draaien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.