Trailer Bumblebee valt niet tegen

Afgelopen week gaf Paramount Pictures de eerste trailer vrij van Bumblebee, maar ik had nog niet de moeite genomen om er naar te kijken. Ik vond Transformers: The Last Knight zó tegenvallen, dat ik klaar was met de Transformers franchise. Visueel zien de films van Michael Bay er prima uit, maar één aflevering uit de originele tekenfilmreeks bevat meer verhaal dan de vijf films bij elkaar. De scenes zijn zo bombastisch dat de Autobots en de Decepticons niet van elkaar zijn te onderscheiden.

Toch heb ik dit weekend de trailer bekeken en was verrast. We zien Bumblebee in zijn oude vertrouwde vorm uit de tekenfilmreeks. Hailee Steinfeld speelt de hoofdrolspeelster en krijgt de oude kever in haar bezit. Ze merkt al gauw dat dit geen normale auto is en maakt kennis met één van de beroemdste Transformers. De trailer geeft niet veel weg van het verhaal, maar laat wel wat actie zien en een straaljager, waarvan ik vermoed dat het Starscream is, één van de meest verradelijke Decepticons. De film speelt zich af voor de reeks van Michael Bay en het is afwachten of we nog meer Transformers zullen zien.

Het ziet er naar uit dat regisseur Travis Knight ons een wat meer gebalanceerde film gaat brengen, die wat rustiger is voor de ogen. Het succes van Bumblebee zal zeker invloed hebben op het wel of niet verschijnen van nieuwe Transformer avonturen. Met de trailer van Bumblebee is het vertrouwen in de Transformer franchise toch weer een beetje terug. Hopelijk worden we op 20 december niet teleurgesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.