Trailer Engelstalige remake À l’Intérieur

The Inside

Na de aankondiging van de film Leatherface werd ik benieuwd naar het eerdere werk van de regisseurs Alexandre Bustillo en Julien Maury. Ik had al eens gehoord van de hun Franse debuutfilm À l’Intérieur (2007), maar had deze nog nooit gezien. Ik heb adembenemend en soms geschokt zitten kijken.

Inmiddels is er ook een trailer verschenen van de Engelstalige remake met de titel Inside. Een jonge zwangere vrouw probeert haar leven weer op te pakken na een zwaar auto ongeluk, waarbij ze haar man heeft verloren. Op een avond krijgt ze bezoek van een onbekende vrouw en moet ze vechten voor haar leven en dat van haar ongeboren kind.

De film is al een tijd geleden aangekondigd, maar pas deze week de officiële trailer verschenen. De regie van Inside is in handen van Miguel Ángel Vivas. De regisseur heeft aangegeven dat hij de essentie van het origineel wil vasthouden, maar met minder bloed. De film heeft nog meer Spaanse invloeden. Het productiebedrijf Nostromo Pictures is gevestigd in Barcelona. Het script wordt geschreven door Jaume Balagueró en Manu Díez. In de hoofdrollen zien we Rachel Nichols (Tokarev, Fantastic Four) and Laura Harring (Mulholland Drive, The Punisher).

Een remake maken is altijd moeilijk, vooral als het origineel al zo goed in elkaar zit. Ik weet zeker dat À l’Intérieur niet wordt overtroffen. Europese filmmakers durven nu eenmaal iets verder te gaan in hun films. Wellicht dat er voor deze Engelstalige productie daarom toch gekozen is voor een Europees tintje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.