Trailer van de nieuwe Tomb Raider

Tomb Raider

We hebben er een tijd op moeten wachten, maar hier is dan eindelijk de trailer van Tomb Raider met niemand minder dan Alicia Vikander (Ex Machina). De 28-jarige actrice neemt de rol van Lara Croft voor haar rekening, de populaire heldin uit de wereldberoemde videogames Tomb Raider.

In 1996 verscheen de eerste game van Tomb Raider op onder andere de PC en PlayStation. Het spel was een groot succes. Je kon de sexy Lara Croft met haar wiegende heupen loodsen door de vele verschillende levels, maar er was ook ruimte voor actie. Lara moest puzzels oplossen en ontsnappen aan gevaarlijke dieren en situaties. Als gevolg van het succes verscheen er al snel Tomb Raider II en Tomb Raider III: The Adventures of Lara Coft. Vanwege het ontbreken aan innovatie ging het na het derde deel een stuk minder met de reeks. Ondanks dat verschenen er nog een aantal delen op de verschillende consoles.

De populariteit stopte niet bij de games. Sterker nog, mensen waren meer geïntereseerd in het personage Lara Croft dan de videogame. Als sterke, onafhankelijke, aristocratische vrouw sprak Lara Croft veel mannen en vrouwen aan en groeide daarmee uit tot een popicoon van de twintigste eeuw. Ze kreeg haar eigen Tomb Raider comics en in 2001 verscheen de film Lara Croft: Tomb Raider met niemand minder dan Angelina Jolie. De film deed het goed en twee jaar later verscheen Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life. Die werd overigens een stuk minder ontvangen.

De laatste jaren doen de games het op de verschillende consoles weer goed en zo ontstond ook het idee voor een reboot. In de film gaan we verschillende elementen uit de games terug zien, maar ook genoeg nieuws liet regisseur Roar Uthaug (Fritt Filt) onlangs weten.

De vader van de jonge Lara Croft verdwijnt op mysterieuze wijze. Jaren later reist Lara af naar de laatst bekende locatie van haar vader. Ze probeert erachter te komen wat er met haar vader is gebeurd, maar voordat ze het weet stort ze zich in een levensgevaarlijk avontuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.