Trailer Star Wars: Episode IX – The Rise of Skywalker

Vandaag presenteerde regisseur J.J. Abrams op de Star Wars Celebration de trailer van Episode IX -The Rise of Skywalker. We zaten er al een tijd op te wachten, maar nu is die er dan eindelijk. De film is de derde in de sequel trilogie en de laatste over de Skywalkers.

De nieuwe Star Wars speelt zich ongeveer een jaar af na de avonturen van The Last Jedi en volgt de verdere avonturen van de Resistance en hun strijd tegen de First Order. De trailer laat duidelijk beelden zien van Rey (Daisey Ridley) en Kylo Ren (Adam Driver). Daarnaast zien we ook Finn (John Boyega), Poe Dameron (Oscar Isaac), Chewbacca (Joonas Suotama) en oude bekende Lando Calrissian (Billy Dee Williams). Ook Prinsen Leia Organa (Carrie Fisher) is nog te zien in het laatste deel. En van wie is die verschrikkelijke lach op het einde?

Vanaf 2015 is er wel elk jaar een Star Wars film verschenen. De grote baas van Disney, Bob Iger, heeft aangegeven dat er na Episode IX voorlopig even geen nieuwe Star Wars zal verschijnen. Hij gaf daarbij wel aan dat er nieuwe filmprojecten in ontwikkeling zijn, maar dat het even duurt voordat die zullen verschijnen.

The Skywalker saga comes to an end with this ninth movie. There will be other Stars Wars movies, but there will be a bit of a hiatus.

We zullen niet helemaal zonder Star Wars hoeven te zitten, want er verschijnen twee liveactionseries. De eerste serie heet The Mandalorian en wordt geregisseerd door Jon Favreau en Dave Filoni. De andere serie draait om Cassian Andor (Diego Luna), die je eerder zag in Rogue One: A Star Wars Story.

Star Wars: Rise of Skywalker is vanaf 18 december dit jaar te zien in de bioscoop. Geniet van de trailer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.