Trailer voor Jordan Peele’s Us

Onder het genot van een hapje en een drankje zagen wij op eerste kerstdag de trailer van de nieuwe film van Jordan Peele, Us. Zijn vorige film, Get Out, was een groot succes in 2017. Het regiedebuut van Peele bracht een hoop geld in het laatje, maar slingerde ook verschillende discussies over racisme aan. Get Out ontving een Oscar voor Beste originele script en we zijn heel benieuwd wat Us voor ons in petto heeft.

In Us viert de familie Wilson vakantie. Op een avond worden ze geconfronteerd door een groep angstaanjagende mensen, die verdacht veel op hun lijkt. Net als bij Get Out heeft Peele voor de hoofdrolspelers gekozen voor een donkere cast, waaronder Lupita Nyong’o en Winston Duke. Beide speelde al eerder samen in Black Panther. In een recent interview geeft de regisseur het volgende aan.

Very important for me was to have a Black family at the center of a horror film. It’s also important to note that this movie, unlike Get Out, is not about race.  It is instead about something I feel has become an undeniable truth. That is the simple fact that we are our own worst enemies.

De film lijkt wel wat weg te hebben van The Strangers, maar Peele geeft aan dat hij bij het maken van deze horror een nieuw monster heeft gecreëerd. De trailer ziet er lekker creepy uit en we kijken hier alvast naar uit. Vanaf 28 maart moet Us in de Nederlandse bioscopen draaien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.