Tweede trailer Bumblebee vol met klassieke Transformers

Lukt het regisseur Travis Knight om de Transformers franchise nieuw leven in te blazen? Ik ben erg positief na het zien van de nieuwe trailer, die meer verhaal bevat dan de laatste vijf Transformer films bij elkaar. In 2007 startte Michael Bay de filmreeks op zijn eigen bombastische manier. De verhaallijnen werden steeds slechter en met het tegenvallende Transformers: The Last Knight leek het voorgoed afgelopen met de strijd tussen de Autobots en Decepticons.

Het lijkt erop dat Travis Knight het over een andere boeg gaat gooien met zijn spin-off Bumblebee. De regisseur heeft goed gekeken naar de originele tekenfilmreeks, want in de trailer zie je heel veel Generation One-robots. Van de Decepticons heb ik even snel Starscream, Shockwave, Soundwave met bijbehorende Ravage kunnen ontdekken. Het lijkt er alleen op dat Bumblebee het alleen moet opknappen, want buiten een projectie van Optimus Prime heb ik geen andere Autobots kunnen ontdekken. Het avontuur speelt zich niet alleen af op aarde, maar ook op Cybertron.

Met deze stap krijgt Travis Knight in ieder geval de fans van de originele tekenfilmreeks achter zich. Iets wat Michael Bay keer op keer niet is gelukt. Naast alle robots zien we Hailee Steinfeld de tiener Charlie Watson, die Bublebee vindt op de schrootplaats. Het is het begin van een intergalactisch avontuur. Verder zijn er rollen voor John Cena, Jorge Lendeborg Jr., Rachel Crow, Pamela Adlon en Peter Cullen.

Bumblebee draait vanaf 20 december in de bioscoop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.