Uitbreiding Matrix universum mogelijk

Matrix

We hebben het al eens eerder gehad over de plannen voor een nieuwe Matrix film. Er werd toen gesproken over scenarioschrijver Zak Penn, die ook verantwoordelijk is voor het schrijven van Steven Spielbergs Ready Player One. Penn maakt er geen geheim van dat hij fan is van het Matrix Universum en doet zijn uiterste best om een vervolg te schrijven.

Het is niet de bedoeling om een reboot te maken van The Matrix. Volgens Penn is dat onmogelijk, maar er kan wel gekeken worden om het Matrix unisersum uit te breiden met nieuwe avonturen. Tijdens de promotie van Ready Player One heeft de schrijver het al vaker over The Matrix gehad.

I’ve been working on Matrix right now. Which is in…a phase right now. That’s a franchise I desperately want to see brought back and, I can’t go in to too much detail, but I’ve been harassing Warner Bros. for years to try to get it going again so that’s one thing I’m working on and I’ve been working on a bunch of other things too.

Voor de fans van The Matrix is dit natuurlijk goed nieuws, maar het kan nog jaren duren voordat het project van de grond komt. Penn heeft geen haast en is het Matrix universum rustig aan het verkennen. Hier en daar schrijft hij wat op, maar maakt nog geen echte plannen voor een film. De schrijver geeft zelf aan dat het daar nog te vroeg voor is.

Yes, I’m writing something. Not a reboot, not a continuation. I watch The Animatrix, read comics to see what Wachowskis did. A script in development is not a movie. No casting, director, style can be discussed yet. Nothing to see here folks…yet. No need to put actors or anyone on the spot, because there’s nothing there yet.

Vooral de eerste Matrix film heb ik nog steeds erg hoog zitten. Ik vond de vervolgen beduidend minder, maar het wordt wel weer eens tijd om de trilogie uit de kast te halen en net als Zak Penn weer in de wereld te duiken van The Matrix. Wie weet wat er nog allemaal valt te ontdekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.