Uitstekend openingsweekend voor Halloween

De nieuwe Halloween heeft dit weekend maar liefst $77,5 miljoen opgehaald in de Noord-Amerikaanse Box Office. Hiermee is het nieuwste deel direct het meest financiële succes uit de hele reeks. Halloween is het directe vervolg op John Carpenters origineel uit 1978 en slaat alle andere delen uit de reeks compleet over. Een uitstekende keus van regisseur David Gordon Green.

De afgelopen weken was het nog niet geheel duidelijk wat de film precies zou gaan doen, maar dit weekend is hét bewijs dat horror het nog steeds goed doet in de bioscoop. Alleen IT (2017) weet het openingsweekend van een R-rated horrorfilm nog te overtreffen. De komende weken zal de film nog aardig wat dollars in het laatje brengen, want eind oktober is het pas echt Halloween. De opbrengsten buiten Amerika zijn dan nog niet eens meegerekend. Met dit succes is de kans groot  dat het hier niet bij gaat blijven en dat we Michael Myers nog wel vaker terug gaan zien.

Jason Blum heeft al eens aangegeven dat het idee voor meerdere Halloween films hem wel aanstaat. Het is niet de eerste keer dat Blumhouse een succesvolle film omzet naar een serie, kijk maar naar Paranormal Activity en Insidious. Ik ben benieuwd of het succes van deze Halloween gaat resulteren in een tweede deel van Halloween. Mocht dit gebeuren, dan is dit wel verwarrend voor fans. We hebben dan maar liefst drie soorten Halloween 2.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.