Weekend of Hell 2018 lente-editie

In de Westfalenhalle te Dortmund staan de horrorfans weer rijen dik te wachten om te struinen tussen de films, acteurs en cosplay. Dit jaar stond er een indrukwekkende gastenlijst op de site. Namen als Bruce Campbell, Laurie Holden, Neve Campbell, Danny Glover, Franco Nero en Dario Argento maken hun opwachting in Duitsland. En niet geheel onbelangrijk, iedereen is er ook echt. Met uitzondering van Tom Sizemore, die kwijt is. De man zat niet op zijn vlucht en niemand kon vertellen waar hij uithing. Bij de kassa hebben we echter wel een andere verrassing, de prijs voor een dagticket is €10 duurder dan op de site vermeld staat. €35 voor een dagkaart is een serieus bedrag waar we best wat voor mogen verwachten.

Ook een verrassing is dat we aan de tafels van de gasten maar een of twee foto’s zien liggen. Na wat navragen horen we dat we andere foto’s kunnen kopen voor €3 aan een stand. Dus als de foto’s die worden aangeboden je niet bevallen, komt er bovenop de prijs van een handtekening ook nog eens de prijs van de foto. En aangezien de prijzen alleen maar stijgen riekt dit naar pure geldklopperij. Selfies zijn ten strengste verboden, of bijna net zo duur als de professionele fotoshoot. Een van de vrijwilligsters zegt geschrokken; “Nee, nee alstublieft niet, dan word ik weggestuurd” als een van de gasten opstaat om een selfie te maken met een fan. Dit soort dingen doen behoorlijk af aan de ervaring.

Bruce Campbell is ondanks de grote belangstelling wel erg vriendelijk en Neve Campbell neemt voor elke fan ruim de tijd. Wat opvalt is hoe druk Bruce’s co-sterren uit Ash vs Evil Dead het hebben. De gehele dag staat er een flinke rij voor zowel Ray Santiago als Dana DeLorenzo. In de rij voor Bruce Campbell begrijpen we dat hij tot 16:45 signeert. Het is ondertussen 15:45 en er staat een aanzienlijke rij. De organisator zit zelf met een ongelooflijk verveeld gezicht tickets te verkopen en als er iemand komt vragen of hij zijn handtekening ticket van zaterdag om kan ruilen voor zondag omdat hij het niet redt in verband met een photoshoot krijgt hij te horen dat dat absoluut niet mogelijk is. De organisator loopt weg en de jongen druipt af, waarna de organisator weer verschijnt en gaat zitten om tickets te verkopen aan mensen die 16:45 niet meer gaan halen aan de rij te zien. Dit tafereel herhaalt zich nog een paar keer. Dit versterkt het gevoel dat we enkel als melkkoeien gezien worden behoorlijk.

De dealerruimte is aardig gevuld. We stuiten op een lange stand vol VHS en een aantal Laserdiscs waar we wat mooie koopjes op de kop tikken. Ook aan DVD en Blu-ray releases is geen gebrek. Tussen de zeeën van hartboxes en mediabooks komen we de stand van Zeno Pictures tegen. Zo’n beetje de enige met niet Duitse releases. Er ligt een leuke verscheidenheid aan films. Zeno zien we veel op conventies en is zeker een bezoekje waard. Nameless heeft een voorbeeld staan van hun volgende release: een buste van Bela Lugosi uit White Zombie. Als de Blu-ray er net zo goed uit gaat zien dan wordt dit een must have. We kunnen wel wat koopjes scoren, maar zien ook veel releases die behoorlijk aan de prijs zijn. Zo is de complete Tales from the Crypt voor €35 gauw aangeschaft, maar bedanken we voor een soort sigarenkistje van Army of Darkness voor €80.

Als we even willen gaan zitten merken we dat hier maar weinig plek voor is. Naast het Q&A podium staan ongeveer 60 stoelen bij het buffetrestaurant. De prijzen zijn oké, maar staand eten na een dag slenteren is niet erg bevorderlijk voor het moraal. Naast shoppen en de acteurs is er niet heel veel te doen. We kunnen op de foto voor zelf geknutselde sets van bv Stranger Things en Evil Dead en er is een scherm neergezet waar wat trailers draaien, maar dit is vanwege het geluid en het feit dat het niet is afgeschermd eerder hinderlijk dan een aanwinst. Er zijn nog wel wat fangroepen, Colonial Marines komen zo van LV-426 afgelopen en er lopen wat Ghostbusters rond. Erg veel cosplay is er niet en er mist toch wat sfeer. Wat ons betreft is concurrent House of Horrors in Oberhausen gemoedelijker en heeft het meer sfeer. Wij weten in ieder geval waar wij in november heen gaan!

3 gedachten over “Weekend of Hell 2018 lente-editie”

  1. Ach mij gaat het om de gasten die op een con zijn. Heb een photoshoot met Campbell en Delorenzo en Santiago gehad. Ook met Neve Campbell.. vond het een toffe con??

    1. Het was ook zeker wel leuk, maar wij zijn een wat lossere sfeer gewend op de HoH. Uiteraard zijn wij ook voor de gasten gekomen. Erg tof om de twee Campbells gezien te hebben. En voor de tweede keer in een jaar Dario Argento!

    2. De gasten zijn een belangrijk onderdeel, maar zeker niet het enige waar we voor gaan. sfeer en aanbod zijn zeker net zo belangrijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.