Verslag: Comic Con Rotterdam Ahoy 2018

We hebben op het moment een overdaad aan conventies in Nederland en omstreken en overdaad schaadt. Dit weekend was de Comic Con Rotterdam Ahoy, van dezelfde organisatoren als die in Amsterdam en Duitsland. Bij binnenkomst schemerde echter al door dat de organisatie het totaal niet op de rit heeft. Na mij zoals gevraagd gemeld te hebben bij een vrijwilliger krijg ik na een tijdje te horen dat ik niet op de perslijst sta en of ik het bevestigingsmailtje heb. Uiteraard heb ik die, maar aangezien ik niet op de lijst sta heb ik pech. Bij de kassa liggen nog twee A4-tjes waar nog even op vermeld staat dat Christopher Lambert, Charles Dance, Chris Rankin en Steven Ogg niet kunnen komen vanwege het weer. Het was fijn geweest als dit iets eerder was aangegeven.

Eenmaal binnen in de hal, die volledig sfeerloos is (een klein beetje aankleding zou wonderen doen), zien we gelijk een aantal fangroepen. The 501st legion Dutch Garrison begroet de gasten en The Dutching Dead heeft een stand met replica’s en cosplay langs de Comic Artists, waar we helaas Aimee de Jongh moeten missen. Gelukkig is jan Bartels er nog, die naast enkele van zijn indrukwekkende A Nightmare on Elm Street props nog wat andere stukken heeft meegenomen. Een van de koksmessen uit The Shining, bijvoorbeeld, vergezeld door een script gesigneerd door Jack Nicholson. Ook heeft Jan een aantal props uit Piranha 3D en 3DD. Blikvangers zijn ook zijn props van The Blair Witch Project, zo uit het bos. En wat te denken van het hemd van Helen Hunt uit Twister?

Qua diversiteit van merchandise zien we een opvallend hoog ‘AliExpress gehalte’. De nodige Funko Pops ontbreken niet en er zijn  veel t-shirts en petjes. Gelukkig zijn er nog wat leuke standjes. Bij WonderToys kan je nog tussen wat filmpjes zoeken en een Duitse stand heeft een aantal hele leuke aanbiedingen. Tijd om wat te eten. Helaas heeft het standje met wafels wat opstart problemen en horen we ongeveer een uur “nog vijf minuutjes!” De okinomiyaki ruiken erg goed, echter is het bakplaatje groot genoeg voor ongeveer drie van deze Japanse pannenkoekjes en staat er al snel een dusdanig grote rij dat de gehele doorstroming van het pad spaak loopt. Goed, dan maar een broodje. Het broodje is wat karig belegd voor de prijs, maar vervelender is dat voor de verwachte 8000 bezoekers ongeveer veertig stoeltjes zijn neergezet. Als we uiteindelijk maar op de grond plaatsnemen komt een norse crew member chagrijnig vertellen dat we daar niet mogen zitten. Enkele verwensingen later is mijn broodje op en kunnen we verder. Dan blijkt dat het wafelijzer eindelijk heet is. Hoe dat zolang heeft kunnen duren is een raadsel, want het blijkt dat er op een huis tuin en keukenijzer wordt gebakken. Met 2 wafels per keer duurt dit wel even.

De enige gast die het druk heeft is Manu Bennett, bekend uit onder andere Arrow en Spartacus. Ronn Moss heeft het erg rustig, op af en toe een The Bold and the Beautiful fan na. Helaas is er nergens een Hard Ticket To Hawaii foto te krijgen maar de man is erg aardig en neemt voor iedereen zijn tijd. Inclusief wachttijden en praatjes met bekenden zijn we ongeveer 2 1/2 uur binnen geweest. Pluspunt is wel dat we geld over hebben voor een echte conventie, want deze is een aanfluiting. Haal de naam Comic Con er maar af en ga eerst nog even een cursusje organiseren houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.