Curfew (Vinegar Syndrome) – Blu-ray recensie

Laten we wel wezen, de meeste jaren 80 slashers zijn niet al te best. Maar wat zijn ze toch vermakelijk en verdomde sfeervol. Via het Vinegar Syndrome label worden er steeds meer vergeten slashers op ons afgevuurd. Zo ook Curfew uit 1989, een ietwat vergeten slasher, maar nu dus uitgebracht op Blu-ray, met luxe slipcover en al.

Plot: De broers Ray Don en Bobby Joe Perkins zijn jaren geleden door toedoen van een rechter, een psychiater en een openbaar aanklager opgesloten, voor de brutale moord op een vrouw. Nu zijn ze op vrije voeten en van plan om zich te wreken. De dochter van de aanklager, Stephanie, neemt op een avond afscheid van haar vriend, omdat ze altijd op dezelfde tijd thuis moet zijn. Deze avond had ze beter niet op tijd kunnen komen…

Curfew is een van die slashers waar je de gehele speelduur weet wie de killers zijn. Hier draait het dus niet om het mysterie van wie de killer is. Curfew zou eerder een wraakfilm genoemd kunnen worden met hier en daar een kill om de honger naar bloed te stillen. Ervaring leert ons dat dergelijke slashers niet de besten uit het genre zijn. New Year’s Evil uit 1980 is bijvoorbeeld zo’n film die beter tot zijn recht was gekomen met een gemaskerde moordenaar. Waar New Year’s Evil toch nog redelijk spannend en sfeervol weet te zijn, slaagt Curfew daar eigenlijk nergens is.

Curfew is redelijk saai te noemen. De twee broers zijn niet meteen de meest memorabele personages en de kills behoren niet tot het beste wat het genre te bieden heeft. Hoogtepuntjes zijn eigenlijk enkel en alleen het feit dat Stephanie wordt gespeeld door het kleine meisje waar Jamie Lee Curtis op past in Halloween en de synth score die op schaarse momenten een beetje sfeer weet op te wekken.

Het is eigenlijk te gek voor woorden dat een dergelijke film zo’n mooie release krijgt maar daar zijn duidelijk genoeg liefhebbers voor. Die kopen een film als deze nog eerder voor de release dan voor de film zelf. De slipcase is eigenlijk het beste wat ik ooit op dit gebied heb gezien. Bijzonder stevig en met prachtig artwork. Een duidelijke meerwaarde. Ze gaan vaak ook voor aardig wat geld op eBay.

Over het beeld en geluid niets meer dan lof. De 2k remaster is bijzonder goed gelukt. Opnieuw gescand vanuit een 35mm print en gepresenteerd in een 1.85:1 verhouding. Qua extra’s krijgen we twee interviews. Een met acteur Wendell Wellman en een met editor Carole Kravetz Aykanian. De Blu-ray is overigens regiovrij, goed nieuws dus voor ons Europeanen.

Rating
  • 4.5/10
    Curfew - 4.5/10
  • 9/10
    Vinegar Syndrome Blu-ray - 9/10
6.8/10

Samenvatting

De twee enige positieve punten zijn hoofdrolspeelster Kyle Richards en de synth score. Verder is Curfew een verwaarloosbare slasher. Wel een erg mooie release van VinSyn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.