DARK GLASSES IN PREMIERE TIJDENS INTERNATIONAAL FILMFESTIVAL VAN BERLIJN

Tien jaar na zijn laatste film (Dracula 3D) is horror legende Dario Argento terug met een nieuwe film. De 72e editie van de Berlinale, die dit jaar plaatsvindt van 10 t/m 20 februari, krijgt daarmee de wereldpremière van Dark Glasses. Dit maakt distributeur Just Entertainment vandaag bekend.

Dark Glasses vertelt het verhaal van een prostituee die blind is geraakt na een mislukte aanval van een seriemoordenaar. Ze neemt een Chinees jongetje onder haar hoede wiens leven ook abrupt is verstoord door dezelfde seriemoordenaar. Hij zal haar bondgenoot worden in haar strijd om voor eens en voor altijd af te rekenen met deze angstaanjagende maniak.

In Nederland zal Dark Glasses later dit jaar uitgebracht worden door Just Entertainment.

Over Dario Argento
Dario Argento is een Italiaanse filmregisseur die wereldberoemd is om zijn stijlvolle en bloederige horrorfilms, waarmee hij een cultstatus heeft verworven. Zijn beroemdste film Suspiria, is een dromerig gruwelsprookje dat door sommigen gezien wordt als de beste horrorfilm ooit gemaakt.

Over het Internationale Filmfestival van Berlijn
Het Internationale Filmfestival van Berlijn, ook bekend onder de naam Berlinale, is een van de belangrijkste internationale filmfestivals ter wereld. Op het filmfestival worden zo’n 400 films van over de gehele wereld vertoond. Tevens worden verscheidene filmprijzen uitgereikt, waarvan de Gouden Beer en de Zilveren Beer de belangrijkste zijn. Het filmfestival van Berlijn is met ongeveer 230.000 bezoekers per jaar het drukstbezochte filmfestival ter wereld. Het 72e Internationale Filmfestival van Berlijn vindt plaats van 10 tot en met 20 februari 2022 als een face-to-face evenement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.