De It’s Only a Movie Star Wars toplijst

Traditioneel gezien word je aan het eind van het jaar overladen met toplijsten. Wij zijn geen site die zich richt op nieuwe releases, dus een lijst van de beste films van 2015 besparen wij je. Wel zijn wij op zoek gegaan naar een alternatieve toplijst. Omdat ook Star Wars bij ons erg is gaan leven de afgelopen maanden zijn we uitgekomen op een toplijst van de beste Star Wars features. Iedere auteur heeft zijn persoonlijke SW toplijst ingeleverd en daaruit is onderstaande Top 11 Star Wars features uitgekomen. Wij van It’s Only a Movie wensen alle lezers een gelukkig en filmrijk 2016!


11 Ewoks: The Battle for Endor (1985)
In dit vervolg op de niet al te beste eerste Ewok film volgen we in deze film wederom de Ewok Wickett en het meisje Cindel. Lucas dacht een slaatje te slaan uit de Ewoks, maar de film is eigenlijk te eng voor de kleintjes en te kinderachtig voor de oudere Star Wars fans, het slaat eigenlijk op alle fronten de plank mis. (André)

c6c08458a045a3c8ac61f78e525aa684f25822dc

10 The Ewok Adventure (1984)
De eerste echte spin-off van de Star Wars serie. Deze tv-film uit 1984 draait om twee kinderen die op zoek gaan naar hun ouders met hulp van de Ewoks. Gemaakt voor de allerjongste Star Wars fans. (Johan)

09 Star Wars Holiday Special (1978)
Waarom scoort dit verschrikkelijke ding hoger dan de twee Ewok films? (ik had het zelfs hoger staan dan The Phantom Menace..) Omdat het zo belachelijk is dat ik het met gemak elke kerst op kan zetten. Die wookiefamilie, de kookscène op tv, die liedjes… wat bezielde George Lucas dit te maken… Maar omdat dit bijna psychedelisch aandoet en je het moet zien om te geloven scoort het op het gebied van entertainment nog best aardig. (Ricardo)

08 The Clone Wars (2008)
In 2008 kregen we een Star Wars animatiefilm die zich afspeelt tussen episode 2 en 3. Film is wat te veel credit, eigenlijk zijn het vier aflevering van de tv-serie die te zien was op Cartoon Network. Reacties erop waren niet al te positief, zo moesten veel mensen wennen aan de hoekige animatie stijl en bleek de serie en dus film meer geschikt voor de wat jongere fans. Ook het feit dat de meeste stemmen niet door de originele cast werd ingesproken stond fans tegen. (Martijn)

star_wars_episode_i_the_phantom_menace_1999_blu-ray_pic02

07 Episode I – The Phantom Menace (1999)
Waarschijnlijk vanwege de gigantische hype die vooraf ging aan deze film kon hij uiteindelijk alleen maar tegenvallen. De droge dialogen die vaak emotieloos worden opgezegd, de kinderachtige geintjes en het gebrek aan romance werken ook niet echt mee. Toch als we niet vergeten dat de film is gemaakt met kinderen van een jaar of tien in gedachten is The Phantom Menace misschien niet zo slecht als we na de eerste teleurstelling dachten. Met Darth Maul, fantastische lightsaber gevechten en indrukwekkende visuals is de film misschien meer als een wijn en wordt hij beter naarmate de jaren verstrijken. Behalve Jar Jar, die is niet goed te praten. (André)

06 Episode II – Attack of the Clones (2002)
Door velen als de minste van de originele serie gezien en dat is misschien ook wel terecht. Hoewel er meer actie is dan ooit voelde de cgi nogal snel gedateerd aan. Wanneer eindelijk de befaamde clones hun opwachting maken en ten strijde gaan tegen een grote droid army lijkt het soms alsof je naar een tekenfilm kijkt. Daarnaast heeft het een liefdesverhaal dat niet echt natuurlijk aanvoelt. Maar ach.. Attack of the Clones heeft wel Chrisopher Lee, dat dan weer wel. (Johan)

star-wars-episode-3-revenge-of-the-sith-anakin-evil-mhn1ralhv5hpxivkwa2n6dv8gfotj3aqws3h56wgs8

05 Episode III – Revenge of the Sith (2005)
De beste en meest duistere film van de prequel serie. Gevechten tussen verschillende Jedi en Sith lords, verraad en de onvermijdelijke keuze voor de duistere kant door Anakin Skywalker maken dit een behoorlijk vermakelijke film. Alle losse draadjes tussen de originele en prequel trilogy worden nog even mooi verbonden en natuurlijk krijgen we het moment dat Darth Vader ‘geboren’ wordt! (Martijn)

04 The Force Awakens (2015)
Hoewel The Force Awakens misschien wel een beetje teveel lijkt op A New Hope doet J.J. Abrams wat nodig was om de gedesillusioneerde fans van de oude trilogie terug te winnen. Abrams weet de kijker met meer vragen achter te laten dan antwoorden waardoor het wachten op de nieuwe episode een lange zit (ongetwijfeld eentje vol nieuwe merchandise) wordt. (André)

31-alec_guiness_theredlist

03 Star Wars (1977)
Voor mij de beste Star Wars film. Niet alleen omdat dit het begin was van een ongelooflijke saga, maar vooral omdat de fun er van af straalt. The Empire Strikes Back en Return of the Jedi moesten de hoge verwachtingen die Star Wars heeft gecreëerd waarmaken en dat betaalt zich uit in een grotere gekunsteldheid in vooral verhalend aspect. Star Wars is één groot avontuur en kakt geen enkel moment in. Bovendien zijn de scènes in de cantina, de vuilstort en het einde voor mij drie van de meest memorabele scènes uit de gehele Star Wars serie. (Ricardo)

02 Return of the Jedi (1983)
Wat mij betreft een waardige afsluiter van de originele trilogie, ondanks de Ewoks (die ik eigenlijk helemaal niet zo erg vind) en ondanks dat er weer een Death Star vernietigd moet worden. Een paar geweldige confrontaties, veel iconische wezens en een fantastisch eindgevecht op verschillende fronten maken alles weer goed. En natuurlijk die gouden bikini… (Martijn)

esb1

01 The Empire Strikes Back (1980)
De simpele titel doet niet vermoeden dat wij met de beste Star Wars film ooit te maken hebben. Hoewel onbekend met het sci-fi/fantasy genre weet regisseur Irvin Kershner het Star Wars universum veel groter te maken dan tevoren. In tegenstelling tot deel 4 (1) heeft Empire een bijzonder grimmig verhaal, maar het werkt. Hoewel de serie ondertussen ons veel slagvelden heeft laten zien is er niet een zo iconisch als die op Hoth waarbij het Keizerrijk gebruik maakt van reusachtige aanvalsvoertuigen: de AT-AT’s. (Johan)

2 gedachten over “De It’s Only a Movie Star Wars toplijst”

  1. Wat de top 3 betreft ben ik het wel met jullie eens, maar ik vond The Force Awakens toch echt niet zo goed. Deel 1, 2 en vooral 3 vind ik toch echt veel beter. Ook vond ik de Ewok films lang zo slecht nog niet. The Battle for Endor is hoe dan ook beter dan die verschrikkelijke Holiday Special.

    1. Haha, over die holiday special kan ik je alleen maar gelijk geven, over de prequels niet;) persoonlijk vind ik the force awakens meer star wars de 1 2 en 3 bij elkaar. Al lijkt hij behoorlijk veel op a new hope.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.