Disney+, wat vinden wij ervan?

Sinds 2013 is Netflix de belangrijkste streamingsdienst in Nederland, maar de ontwikkelingen staan niet stil en de streamingsdiensten schieten als paddenstoelen uit de grond. We hebben ook Videoland, maar dat is voor de genre- en horrorliefhebbers wellicht minder interessant. Vorig jaar kregen we maar liefst twee horror streamingsdiensten erbij, namelijk Horrify en Fear Unlimited. Vorige week was het de beurt aan Disney+ en It’s Only a Movie nam een kijkje.

Disney laat de kijkers kennismaken met Disney+ door de service gratis aan te bieden tot 12 november. Daarna betaal je € 6,99 per maand of € 69,99 per jaar. Op zich een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld Netflix of Videoland. Er staat veel op Disney+, maar het aanbod is nog niet zo uitgebreid als bijvoorbeeld dat van Netflix. Hier gaat natuurlijk wel verandering in komen.

Het aanmelden ging niet helemaal vlekkeloos, maar ik zal niet de enige zijn geweest. Het lukte me niet om in te loggen, omdat mijn wachtwoord niet werd herkend en het duurde heel lang voordat ik een nieuw wachtwoord kon aanvragen. Uiteindelijk is het goed gekomen en kon ik kijken naar het aanbod. De opzet van Disney+ komt bekend voor en lijkt op die van eerder genoemde streamingsdiensten. Overzichtelijk is dat het aanbod is ingedeeld in vijf categorieën: Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic.

Het is logisch dat tekenfilms goed vertegenwoordig zijn op Disney+. Bijna alle Disney Classics zijn er te vinden en dat geldt ook voor de films van Pixar. Er staan ook gewone films op Disney+. De laatste jaren verschijnen er steeds meer live-action films die gebaseerd zijn op Disney Classics, zoals The Jungle Book, Cinderella en Beauty and the Beast. Het aanbod van “gewone” films is ook niet mis. Gelukkig niet alleen de moderne blockbusters zoals Pirates of the Caribbean, maar ook klassiekers als Swiss Family Robinson, The Black Hole en 20.000 Mijlen onder Zee.

Voor de genre- en horror liefhebbers zal op Disney+ niet zoveel te bieden hebben. Als je gek bent van Star Wars of superhelden, dan kun je je lol op. Disney+ trekt voor Star Wars alle registers open. Alle films, tot aan The Last Jedi staan er op, maar ook Rogue One en Solo. Je kunt ook alle tekenfilms zien, zoals The Clone Wars, Rebels en Resistance. Het verschilt bij deze laatste titels nog wel eens welke taal er wordt gesproken en soms ontbreekt de Nederlandse ondertiteling.

Marvel is ook goed vertegenwoordigd met de films uit het MCU (Marvel Cinematic Universe). Ik zag zelfs dat bij sommige films extra’s worden getoond, die bijvoorbeeld ook op de blu-ray staan. Dit heb ik bij Netflix nog nooit gezien. Je kunt ook kijken naar Marvel series als Agent Carter, Agents of S.H.I.E.L.D. en Runaways. Alsof dat niet genoeg is staan er ook verschillende tekenfilms van je favoriete superhelden op Disney+, zoals bijvoorbeeld X-Men en Iron Man.

Als je genoeg hebt van al die tekenfilms, superhelden en ruimteoorlogen dan kun je even bijkomen met het ruime aanbod van documentaires van National Geographic. Ik moet zeggen dat dit een mooie aanvulling is op al het entertainment. Ook hier is het aanbod groot en recent. De film Free Solo, over de vrijklimmer Alexa Honnold, staat nu al op Disney+.

Er staat veel op Disney+ en vanaf november wordt er nog meer toegevoegd. Persoonlijk kijk ik het meeste uit naar de eerste Star Wars live-action serie, The Mandalorian. Er gaan ook nieuwe Marvel series verschijnen en een aantal Disney live-action films, zoals Lady and the Tramp. Ik zie Disney+ niet zo zeer als een concurrent van Netflix, maar meer als een aanvulling. Voor jonge gezinnen met kinderen is Disney+ ideaal. Voor iedereen uit het gezin staat er wel wat op en er is genoeg te ontdekken.

Als horrorliefhebber is het wel fijn om een extra streamingsdienst er bij te hebben, zoals Horrify of Fear Unlimited. Die bieden toch meer specifieke content voor de genreliefhebbers. Hopelijk houden ze het hoofd boven water tussen al het streamingsgeweld. Ik vraag me dan ook wel eens af hoeveel streamingsdiensten een mens aan kan? De tijd zal het leren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.