Gratis films kijken met onze (legale) kijkgids!

Heb je zelf geen megaverzameling horror dvd’s of blu-ray’s in de kast staan? Heb je de meeste horrorfilms die Netflix aanbiedt al gezien? Geen probleem! Er valt tegenwoordig ook genoeg online te bekijken zonder dat je daar ook maar een cent voor uit hoeft te geven. Halloween mag dit jaar dan niet in het weekend vallen maar met deze gids heb je genoeg keuze om een heel weekend te vullen met alle horror die je aan kunt, gratis!
Deze gids is te gebruiken als je een Android tablet/iPad, Playstation/Xbox of Chromecast/Apple TV gebruikt (telefoons kunnen natuurlijk ook maar wie wil nu een film kijken op een telefoon?). De linkjes in dit artikel verwijzen naar de web versies, voor de apps verwijzen we je naar de desbetreffende app store.

Crunchyroll – Alle platformen
We beginnen met wat geanimeerde horror, en dan van het Japanse soort. Crunchyroll wordt ook wel de Netflix van de anime genoemd maar in tegenstelling tot Netflix kun je hier ook kijken zonder abonnement. Maar wees gewaarschuwd, je moet dan wel tegen reclames kunnen! Een andere mogelijkheid is een proefabonnement nemen voor 14 dagen. Deze service heeft een enorm aanbod Japanse tekenfilms in alle genres, dus het is wel even zoeken tussen de schattige maar o zo drukke schoolmeisjes, gigantische robots en tiener actie series.
Daarom hebben wij er al even wat titels van series tussenuit gepikt voor je die mogelijk voor horrorliefhebbers de moeite waard zijn.

14176

Attack on Titan
Een van de populairste anime series van de afgelopen jaren die speelt in een wereld waarin de mensheid al eeuwen geteisterd wordt door grote mensenetende reuzen (titanen). Door het bouwen van enorme muren rond de laatste overgebleven steden en het trainen van speciale legers is het het inmiddels al jaren rustig, totdat er een enorme Titaan verschijnt die met gemak door de muren breekt. Inmiddels ook al verfilmd voor het grote doek. Misschien geen pure horror maar toch zijn de titanen bizar genoeg om een vermelding te verantwoorden.

Andere horror series op Chrunchyroll: Berserk, Ghost Slayers Ayashi, Horror News, Jin Roh (Wolfbrigade), Mushi-shi, Occult Academy, Parasyte -the maxim-.

En naast anime hebben ze ook nog wat live action series waarvan de Death Note tv serie en Tokyo Gore School misschien nog wel de moeite waard zijn. Ook vind je er een paar Godzilla films.

Viewster – Android/iOS/PC
Ook hier is erg veel anime te vinden maar het is ook een onuitputbare bron van low budget indie horror, de ene titel nog slechter dan de andere en een blik op de cover art zegt vaak al genoeg. Tussen al deze drek vind je echter ook een aantal klassieke horrorfilms (films die je ook op andere aanbieders zult tegenkomen want veel van deze zijn inmiddels vrij van rechten). Jammer genoeg lijkt de Chromecast ondersteuning te zijn verdwenen.

eatenalive_3289064b

Wij raden aan:

Eaten Alive (1976)
Een wat apart filmpje van Tobe Hooper over een redneck hoteleigenaar die korte metten maakt met iedereen die hem dwarszit om ze vervolgens aan zijn krokodil te voeren. Al komt het nergens in de buurt van Hooper’s Texas Chain Saw Massacre heeft ook deze film een naargeestig, vies en zweterig sfeertje. Ook met een jonge Robert Englund.

Horror Hotel aka City of the Dead (1960)
Een stemmige gothic horror die ik al eens noemde in DVD Flashback deel 6.

The Gore Gore Girls (1972)
26 september overleed de “Godfather of Gore” Herschell Gordon Lewis. The Gore Gore Girls is een van zijn bekendere films en dus een mooie manier de man die de deur openzette voor de bloederige horrorfilm te eren deze Halloween. Een sleazy reporter onderzoekt de bloederige moorden op strippers in een stripclub in Chicago.

Tussen de vele B-films zitten nog een paar titels waar wij ook nog wel benieuwd naar zijn: Drive-in Horrorshow, Muckman, Monsturd en Fun Size Horror.

Tubi TV – Android/iOS/Apple TV/Xbox/Samsung/Chromecast
Een niet zo bekende service die toch een behoorlijke filmcatalogus heeft. Gratis omdat de adverteerders jouw kosten betalen, aldus Tubi TV. Verwacht dus wel reclame tussen je film! Maar daar staat een leuke selectie aan films tegenover. Via de Android app met Chromecast ondersteuning keek ik de films moeiteloos op tv met een best goede kwaliteit die ergens tussen dvd en hd inzat (ligt natuurlijk ook aan de film). Bij het opstarten van de app krijg je de melding dat niet alle films in jouw land beschikbaar zullen zijn, maar ik vernam daar vervolgens niks van.

345944

Wij raden aan:

Suspiria (1977)
Tja, wat moeten we nog zeggen over deze klassieker van Dario Argento wat nog niet gezegd is? Nog niet gezien? Dan kun je daar nu mooi verandering in brengen… gratis!

Pieces (1982)
Wat is er leuker dan met Halloween een film kijken die serieus bedoeld is maar meer op de lachspieren werkt? Deze horrorfilm van de regisseur die ook verantwoordelijk was voor Slugs werkt op deze manier erg goed met z’n giallo/slasher mash-up. Twijfelachtig acteerwerk, een vreemd verhaaltje, veel verdachtmakerij, een leuke soundtrack en volop bloederige scènes. “Bastard!!!”

Madman (1982)
Natuurlijk hoort er ook een volbloed slasher in deze gids, en dat is Madman. Lees hier een uitgebreide recensie.

Dit zijn nog maar drie films uit het leuke aanbod, hier nog een greep: Deep Red, Phenomena, Tombs of the Blind Dead, The House by the Cemetery, Satanic Rites of Dracula, Alice Sweet Alice, Art of the Devil, Bad Taste, Spider Baby, Black Sabbath. De moeite waard deze service eens te checken dus.

Youtube
Over onuitputbare bronnen gesproken! Je kunt idioot veel films vinden op Youtube, vaak is de upload echter niet legaal dus het is altijd de vraag hoe lang ze blijven staan (wat voornamelijk afhangt of de rechthebbende zich er druk om maakt). Maar er zijn ook genoeg legale kanalen te vinden op Youtube zoals bijvoorbeeld het kanaal van Troma films. We hebben er 3 legale films voor je uitgekozen maar de keuze is oneindig.

toxic-avenger-1

The Toxic Avenger (1984)
Zeg je Troma dan zeg je The Toxic Avenger, de film over de meest onwaarschijnlijke held ooit en de lieveling van iedereen met een slechte smaak. Troma  zet gewoon bijna al hun films op Youtube en deze staat er op in full HD! Liever een van de vervolgen, Class of Nuke ‘em High of Poultrygeist? Geen probleem want die staan er ook gewoon op voor iedereen om gratis te kijken.

Nosferatu (1922)
Deze film vind je meerdere keren op videosites zoals Youtube, omdat deze film zich in het publieke domein bevindt. Dat betekent in het kort dat de rechten simpelweg verlopen zijn (of in sommige gevallen niet goed geregistreerd zijn), en dat betekent ook dat iedereen er mee aan de haal kan gaan. En dat is mooi, want deze stomme film van bijna 100 jaar oud mag (en moet) gezien worden!

The House on Haunted Hill
Wat is een Halloween zonder Vincent Price? Incompleet! Daarom ook een link naar de horrorklassieker van William Castle over een excentrieke miljonair die mensen geld biedt om een nacht in zijn spookhuis te overnachten.

3 gedachten over “Gratis films kijken met onze (legale) kijkgids!”

  1. Dan heb je het Indie-platform SnagFilms, nog niet eens genoemd. Ook helemaal gratis, met een enkel reclameblokje, dat eenvoudig valt te skippen. Horror classics als Romero’s Night of the Living Dead en Corman’s Dementia 13, maar ook nieuwer leuks als Stripperland en he Millenium Bug. Snag is iig voor droids en appeltjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.