Een interview met Tuesday Knight

A Nightmare on Elm Street 4: The Dream Master is waarschijnlijk mijn favoriete vervolg op het klassieke origineel uit 1984. Sowieso ligt de Elm Street reeks mij dicht bij het hart om verschillende redenen.  De serie is bijzonder constant en kent een sfeer die ongeëvenaard is. The Dream Master blinkt hierin uit. Van de geweldige intro-song tot veel typische 80’s elementen, The Dream Master is in vele opzichten een perfecte 80’s horror. Het is dan ook een grote eer om een van de hoofdrolspeelsters uit die film en tevens zangeres van Nightmare, het openingsnummer, te mogen interviewen. Lees hieronder wat Tuesday te zeggen heeft over haar tijd in Elm Street 4 en waarom ze lang niets in horror heeft gedaan.


IOAM: Hallo Tuesday! Allereerst wil ik je vertellen hoe blij ik ben dat ik de zangeres van mijn favoriete Elm Street-nummer, Nightmare, mag interviewen! Nog voor Elm Street 4 heb je een ‘self-titled’ album uitgebracht. Was dat de reden waarom je de kans kreeg het nummer voor de film te doen?

Tuesday: Bedankt voor je compliment! Ik zat erg in de muziek voordat ik de rol in Nightmare 4 kreeg. Ik heb gewerkt met Quiet Riot en veel andere bands en ook had ik een eigen platencontract. Dus het is toeval dat mijn album uitkwam voordat ik de rol kreeg. Ik weet niet of ze wisten dat ik een zangeres was of niet. Ik was bezig met muziek en kreeg een geweldige rol in de show Fame, maar ik ben nog steeds niet zeker of ze die gezien hebben. Nadat Renny (Harlin) mij had aangenomen raakte ik goed bevriend met hem (JA, GEWOON VRIENDEN) en had hij een ontmoeting met Rachel Talalay (producer van de Elm Street reeks) over de muziek voor de film en ik vertelde hem over mijn muziek, waarop hij zei: “Oke, je hebt twee dagen om iets te laten horen”. Dus belde ik mijn schrijfpartner en zijn we de studio ingedoken. Twee dagen later belde ik Renny en reed ik naar het New Line (Cinema) gebouw, deed ik mijn autodeur open en speelde ik het nummer af voor hem. Hij pakte de tape en zei ‘perfect’. Ik was enorm blij dat hij van plan was mijn nummer te gebruiken! Tot aan de première had ik er geen idee van dat het nummer ook de ‘main title’ zou worden. Niet alleen zat ik in mijn eerste langspeelfilm, maar had ik ook gelijk de ’title song’. Dat is net als het hebben van de openingsact voor de Grammy’s. Het was geweldig.

IOAM: Hoe raakte je betrokken bij Elm Street 4 en voelde je enige druk wetende dat je inviel voor Patricia Arquette, die in deel 3 Kristen Parker speelde, en ook wetende dat je deel uit ging maken van een legendarische filmreeks?

Tuesday: Ik raakte betrokken omdat mijn agent destijds mij naar de auditie stuurde. Ik was veel bezig met muziek en ik had een full-time rol in General Hospital. Dus om voor een echte film te gaan was erg spannend! Ik deed auditie voor Renny Harlin, Rachel Talalay en Annette Benson en ik werd ter plekke aangenomen. Ik was de eerste die werd aangenomen naast Robert (Englund) en natuurlijk Ken en Rodney (die terugkwamen uit deel 3). Ik had de films gezien en was fan… en om dan de plek in te nemen van een personage dat zo geliefd was, was bedrukkend. Je bent er nooit zeker van dat de regisseur, producer of zelfs de fans je goed gaan vinden. Maar ik moet zeggen dat ik nooit anders dan goede feedback heb gekregen. Ik denk dat de enige mensen die het niet leuk vonden dat ik Arquette verving Rodney en Kenny waren (destijds, maar ik denk dat ze me nu wel leuk vinden). Ik wist dat de films volgelingen hadden en na deel 3 waren ze een goot succes, maar ik denk niet dat iemand van ons klaar was voor de trip die we aan zouden gaan.

IOAM: Was/ben je een fan van horrorfilms? Zo ja, welke zijn je favoriet?

Tuesday: Ja, ik ben gek op horror! Dead Silence en The Sixth Sense zijn twee van mijn favoriete horrorfilms.

IOAM: Hoe voelt het tegenwoordig om deel uit te maken van de A Nightmare on Elm Street franchise? Je moet echt handenvol fans hebben daardoor!

Tuesday: Om deel uit te maken van de Nightmare franchise is net als een Spice Girl zijn. Het is een erg speciaal moment in mijn leven. Ik zou nog 100 films kunnen doen en mensen zouden die uiteindelijk gewoon vergeten, maar Nightmare zullen ze nooit vergeten. Het heeft gewoon die kracht om er voor altijd te zijn.

IOAM: Hoe komt het dat we jou niet in meer horrorfilms hebben gezien sinds Elm Street 4?

Tuesday: Veel mensen denken dat ik iets tegen horrorfilms heb, maar het is mijn favoriete genre! Mijn carrière is gewoon de komedie/drama kant opgegaan. Het is iets wat je niet echt in de hand hebt. Bovendien, als acteur, wanneer je ergens je draai hebt gevonden, ga je daarin gewoon mee.

Veel mensen denken dat ik iets tegen horrorfilms heb, maar het is mijn favoriete genre! Mijn carrière is gewoon de komedie/drama kant opgegaan. Het is iets wat je niet echt in de hand hebt. Bovendien, als acteur, wanneer je ergens je draai hebt gevonden, ga je daarin gewoon mee.

IOAM: In 1994 keerde je terug voor Wes Craven’s New Nightmare. Hoe was het om deel uit te maken van deze grote Elm Street-reünie en om de mensen achter de originele Elm Street te ontmoeten?

Tuesday: Toen ik het telefoontje van Wes Craven kreeg was ik extatisch om terug te keren voor een cameo en mezelf te spelen. Maar het was raar toen ik op de set kwam omdat ik dacht dat er veel mensen van de films zouden zijn, maar het was enkel ik en iedereen uit het origineel. Wes heeft verteld in interviews dat wanneer hij het originele script voor de derde film schreef, hij Kristen schreef op de manier zoals ik haar heb gespeeld. Ze was een slachtoffer in de derde film en hoewel Patty het goed speelde… Wes had gewoon andere plannen met haar. Hij wou mij erbij hebben omdat ik zijn visie tot leven had gebracht in de vierde film. Dat was toen ik Heather (Langenkamp) en iedereen voor de eerste keer ontmoette en natuurlijk was ik weer verenigd met Robert (Englund). Ik had hem niet gezien sinds we deel 4 samen hadden gedaan.

IOAM: Zie je nog mensen uit je Elm Street tijd?

Tuesday: Ja, ik praat voortdurend met Lisa Wilcox (Alice uit Elm Street 4 en 5), we zijn hechte vriendinnen. En ik ben altijd close geweest met Andras Jones (Rick uit Elm Street 4), net als met Renny Harlin. Sinds ik conventies doe, ben ik ook close geworden met Heather Langenkamp, Amanda Wyss (Tina uit A Nightmare on Elm Street) en een paar anderen. Het was geweldig om Brooke Bundy (Elaine Parker uit Elm Street 3 en 4) weer te zien. Zij is gewoon een levende legende.

IOAM: In de jaren 90 hebben we jou vooral in tv-series gezien, zoals bijvoorbeeld in The X-Files. Is dat wat je destijds het liefst deed, in series spelen?

Tuesday: Er is een groot verschil tussen voor tv of film werken. Ik heb een voorkeur voor tv, maar ik hou ook van film. Ik zou het niet erg vinden om weer in een serie te spelen. Ik had een geweldige tijd met 2000 Malibu Road met twee van mijn beste vriendinnen: Drew Barrymore en Jennifer Beals.

IOAM: Als ik naar Imdb kijk, zie ik dat je tegenwoordig bent verbonden aan een nieuw project, een horrorfilm! Beter gezegd, je rol is een gerucht. Gaat het echt gebeuren? Kun je ons er wat meer over vertellen?

Tuesday: Ja, het gaat gebeuren en ik start met het draaien van mijn scènes eind juli. Ik ben erg enthousiast. Ik hou van shorts. Je krijgt een hechte band met de andere acteurs en het is geweldig als je van elkaar kan leren en je acteren er beter door wordt. Ik heb een short gedaan, Teach 109, met Elizabeth Perkins en Jason Patric, wat een geweldige ervaring was. Ik denk dat ie beschikbaar is op Amazon. Ik wou dat ik je meer kon vertellen over deze film, maar je moet gewoon maar wachten totdat ie uitkomt.

IOAM: Ik heb ook gelezen dat je oprichter bent van Tuesday’s Hip Vintage, waar je juwelen ontwerpt. Wat doe je nu het liefst, acteren, zingen of ontwerpen?

Tuesday: Ja, ik heb twee bedrijven. Ik ben met mijn eerste bedrijf, Toe Brights, begonnen, nadat Drew Barrymore mij had overtuigd het op te richten. En toen besloot ik een andere lijn van ‘vintage’ juwelen te starten. Ontwerpen is een geweldige manier om creatief bezig te zijn en ik dank God iedere dag dat ik zo succesvol heb mogen zijn in verschillende creatieve stromingen. Maar om je vraag te beantwoorden; acteren is mijn echte passie. Als ik altijd muziek en film zou kunnen verenigen, dan zou ik een gelukkig mens zijn.

IOAM: Ik wil je bedanken voor de tijd die je hebt vrijgemaakt om mijn vragen te beantwoorden. Het was een grote eer om te kunnen spreken met de ster uit mijn favoriete Elm Street vervolg en de zangeres van het geweldige openingsnummer. Ik wens je alle geluk en hoop je snel weer in een film te kunnen zien!

Tuesday: Heel erg bedankt dat je aan mij hebt gedacht voor een interview. Ik hoop dat dit alles is wat je wou weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.